Децата ни имат нужда от нормални родители. Хора с всичкия си. С глави на раменете си. Нямат нужда от героини, мъченици, страдалци и други изтерзани същества, поставени на ръба на силите си.

Ако Ви трябва почивка – вземете я. Помолете някоя баба, наемете бавачка за няколко часа, попитайте приятел или близък дали не би могъл да гледа детето Ви за някакво време (дори един-два-три часа са достатъчни понякога). След това инвестирайте времето в себе си. Почивайте, гледайте телевизия, гледайте в точка, излезте на разходка, играйте карти, отидете на фризьор, козметик, маникюр, масаж или друго, което ще Ви разтовари и ще Ви накара да се почувствате поне малко предишното си Аз.

Да, родителите все сме свикнали да обмисляме кое е редно, кое е изгодно, дали е удачно, как би изглеждало отстрани.

Струва си! Заслужавате го. Това е инвестиция в нормалността. Във физическото и психическото Ви здраве и оцеляване. Ако някой не го разбира, то той не мисли доброто нито на Вас, нито на детето Ви. Така че не се притеснявайте от осъдителни коментари и мнения. Те обикновено принадлежат на хора, които или нямат деца, или са нещастни и несъзнателно се опитват да заразят с негативността си другите.

Архив: 1naum.com