Обичам био, еко, органик и всякакви други концепции в полза на здравето на децата ми. В потока на подобна информация, обаче, фокусът ни драматично се променя и понякога не в полза на децата ни. В цялото щуро, диво, палаво ежедневие с двете малки хлапета вкъщи – Бебс на няколко месеца и цял батко на две, за втора поредна година всички вкъщи боледувахме безспирно. Под безспирно, разбирайте от м. Октомври до м. Април, без почивка. Започнаха шеги, че някои вируси са дори приятни на фона на други. Нямаше ден без сополи! Независимо дали баткото ходеше на ясла или не, ние всички, в тандем с децата, приютявахме всевъзможни вируси, сякаш, за да не останат сами по Коледа. Едно чудно утро, обаче, имах удоволствието да чуя страхотен педиатър, който даваше съвети за най-малките. Много подробно и търпеливо отдели време на темата за това каква е температурата вкъщи!

И хоп! Разковниче! Хванах се на местопрестъплението!
Домашната топла, уютна обстановка с температура над 21 градуса се оказа най-голямата предпоставка в дихателните пътища на децата ми да се толерират условия за чудесен вирусен живот. А от там добре развити и отгледани идваха при нас, големите. Затова именно и боледувахме в този ред, първо те (дребните), последвани от нас, големите.
Опитах! След седмица вкочанени ръце (за анемична майка кърмеща 3-та година, свикнала при 22- 23 градуса, това си беше предизвикателство) имахме първото чудо вкъщи! Няколко седмици здрави деца! И то поредни!

Резултатът
По- енергична, жизнена и щастлива мама, здрав батко, ходещ на ясла и по-ниски сметки :). Какъв по- хубав старт на годината! 

Ивета Рангелова, майка на двама, батко на 2.5 г. и Бебс на 10 месеца