Пост от групата на 1 наум:

Здравейте! Бебето ни е на 6 дни и искаме да му направим режим, в който да се храни на 3 часа. Само че то е постоянно гладно. Какво да правим? Да го оставим да плаче, докато стане време за хранене или да го храним, когато покаже признаци на глад?


Здравейте и честито бебче! В зависимост от това дали е на кърма или на мляко за кърмачета, то подходът малко се различава. При бебета на мляко за кърмачета се следват определени интервали и се предлагат определени грамажи, за които можете да се водите по инструкциите на производителя и препоръките на педиатъра на бебето. Говорихме много подробно за начинът на хранене с адаптирано мляко от първия ден в това видео: https://1naum.com/razvitie-granici-i-norma/
Ако обаче бебето е на кърма, то всички специалисти са единодушни, че режим на хранене не трябва да бъде налаган, освен ако бебето не яде по-малко от препоръките – минимум 8 пъти в денонощието с най-много 3-часова пауза. Повечето новородени на кърма се хранят на час и половина – максимум 2. Като се засича от началото на предходното хранене до началото на настоящето. Много често новородените сучат по над 30 минути и това е нормално. Много подробно можете да чуете всички съвети от Ася Демирева в почти всяка лекция с нея. В началото храненето е приоритет и, ако бебето показва признаци на глад и се храни от гърда, то трябва да му се дава да суче толкова често, колкото иска, толкова дълго, колкото иска. След третия месец бебето започва само да избистря режим според своите индивидуални нужди, но на този етап това не е нужно. Гушкане, носене, бял шум, затъмняване на помещенията. Бебето първите месеци се адаптира към външния свят и му трябва помощ за това. Пресъздаването на усещанията от утробата са ключови, за да е спокойно бебето. Къси интервали на бодърстане и чести дремки. Препоръчваме Ви следните видеа, които ще Ви дадат по-подробни съвети за началото. Ако имате въпроси, сме насреща. Успех!

Кристина Бомбева от 1 наум