Имам бебче на 3 месеца. Роден е в 38 г.с., но беше 6 дни в кувьоз на кислородотерапия, понеже беше задушен при раждането. На около 50 дни му беше поставена диагноза “пилорна стеноза” и съответно беше опериран. Сега вече си наддава стабилно, само на кърма е.
Проблемът идва от там, че той все още повръща не по веднъж-два пъти на ден, а понякога по няколко пъти след ядене, като фонтаните са рядкост, но имам чувството, че количеството е голямо. Храни се понякога за 20 минути, понякога и по час суче. Пускахме му ПКК след операцията, хемоглобина му е леко нисък-98, но от изписаните капки Малтофер се започна едно доста обилно повръщане, започна да не може да се изхожда и се засилиха коликите, съответно е много неспокоен.
Та като обобщен въпрос-да очаквам ли това повръщане да не спре изобщо и до колко да се притеснявам след всяко връщане?


Отговор на въпроса можете да чуете във видеото (37-а минута).

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика на поверителност.
I Accept

Отговори и коментари по въпросите дава Д-р Елени Пападополу, детски гастроентеролог, в рубриката „Попитай специалиста“, излъчвана всеки вторник от 14:00 ч., на живо в каналите на 1 наум