For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика на поверителност.
I Accept

 

0:00 Интро. Лектор: д-р Златомира Арабаджиева – акушер-гинеколог и специалист по фетална морфология.

6:15 Проследяване на бременността. Препоръчителни прегледи и изследвания. Какво се покрива от здравната система? Какви витамини е нужно да се изследват и при какви ситуации е нужно суплиментация? Анемия по време на бременност.

10:55 Ехографски прегледи и изследвания. Биохимичен скрининг и първа и втора фетална морфология.

21:50 Хранене по време на бременност. Какви са ограниченията за бременната жена? Препоръки. Непрепоръчителни храни по време на бременност.

44:02 Промените при майката по време на бременност. Наддаване, гадене, апетит, липса на апетит. Движение, промени в нивата на енергия. Дишането и органите около матката. Киселините. Хормони и настроения.

51:34 Д-р Божилова от лаборатории Cibalab. Забременяване след 30-годипна възраст. Здравословното състояние на майката преди и по време на бременност. Планувана бременност и подготовка. Лабораторни изследвания. Заболявания. Генетични изследвания. ПКК и биохимични изследвания. Изследвания по време на бременност. Суплиментация.

1:14:22 Психологията на майката.

13 сцени от първата година е специален проект на 1 наум за 2023 година, в който влагат усилия някои от топ специалистите, с които работим. За да може да получите проверена информация. От различни гледни точки. И разбира се, подкрепа. Топ 13 теми, с които ще поставите здрава основа в родителството. Експерти от различни области, обединени от идеята да предоставят вярно, добре структурирано и достъпно съдържание. Мултидисциплинарен, холистичен поглед към най-важните аспекти на първата година. Родителството е нова сцена в живота ни. Но филмът си заслужава!