For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика на поверителност.
I Accept

 

Отговор на следните въпроси, можете да чуете в съответната минута:

3:36 Специфики на детската кожа.

5:28 Децата и есента – вирусни заболявания, влошаване на АД, екзема на ръцете. Имунитета и кожата. Шарките. Как да различим обривите от шарките?

15:57 Вирусни брадавици. Молуски. Екзема на ръцете. Уртикария. Импетиго. Херпеси.

39:09 Кожен проблем.

42:05 Обрив. От началото на миналия месец наблюдавам леки обриви по брадичката, под очите, по бузките. Появяват се често въпреки добрата хигиена и овлажняване на кожата. Вече мисля, че е от храната. Педиатърката ни каза, че така ще бъде, защото е кожата на сина ми е светла. Какъв специалист трябва да посетя? Възможно ли е това да е от глутена?

46:07 Уртикария. Детенцето ми е на 11 години. Преди 2 дни се появи обрив без температура, придружено с общ дискомфорт. През деня се успокоиха, като вечерта се влошиха. Наложи се да дам медикамент, за да се успокои вечерта. На сутринта всичко беше изчезнало, но трябва ли да предприема нещо от тук нататък?

51:17 Странни пъпчици, които наблюдавам от месец. Малката е на 6 месеца и я захранвам от 1 месец със зеленчуково пюре. Възможно ли е да е от него?

53:21 Хигиената навън. Как да подържаме хигиената навън? Аз не съм привърженик на мокрите кърпи и през лятото използваме чиста вода, но през зимата това не е вариант.

57:39 Зачервявания по гушката на бебе.

59:20 Новородено с обриви по личицето. Релефни пъпчици по бузките, по главичката, малко на гърдичките.

1:04:28 Зачервен участък на клепача на новородено бебче. Ситни бели пъпчици около нослето и ушите. (милии)

1:12:21 Как да предпазваме кожата на бебетата и малките деца от студа? Какви са превантивните мерки срещу студова алергия?

1:17:20 Хормонални пъпчици при детенце на 3 години и 7 месеца.

1:19:40 Молуски.

1:23:30 Имуностимулаторите и кожата.

 

Лектор: д-р Деница Желева, дерматолог