Бебето ми ще стане на 2 месеца на 15-и март. Само на кърма е. От няколко дни започна да прави по-дълги паузи нощем. През деня се буди на 2-3 часа за ядене. Много често връща мляко и повръща, но не на фонтан. Педиатърката смята, че има физиологичен рефлукс и преяжда. Обаче вечер, около 10 ч. започва да става неспокойна, дърпа се от гърдата, върти си главичката, диша учестено, маха с ръчички и крачета. Ако я махна от гърдата започва да плаче. Заспива и при най-малкото движение отваря очи и търси да суче. Това състояние продължава 2, 3 до 4 часа и през цялото време е на едната или другата гърда. В някакъв момент заспива, слагам я в чувалче за повиване(ако това има значение) и се буди след 5-6 часа. Въпросът ми е дали тази дълга нощна пауза ще навреди на количеството кърма? Необходимо ли е да ставам на някакъв интервал и да цедя, за да не намалее? Последната нощ гърдите ми бяха много напрегнати, твърди и течащи, както когато направи такава пауза първия път(преди няколко дни).


Отговор на въпроса можете да чуете във видеото (1 час и 10-а минута).

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика на поверителност.
I Accept

Отговори и коментари по въпросите дава Ася Демирева, консултант по кърмене, в рубриката “Попитай специалиста”, излъчвана всеки вторник от 14:00 ч., на живо в каналите на 1 наум