Следродилно възстановяване

Зарежда Събития
Това събитие е минало събитие.

Раждането е един преломен момент в живота на всяка жена. В който тя се променя необратимо. Вече нищо не е същото. И как иначе, предвид че сърцето ти започва да живее извън теб. Но желанието да сме същите, да се възстановим – телом и духом – е огромно. Сякаш се опитваме да докажем на всички, че раждането не ни се е отразило. Но това не е така. Вече сме други. Сега сме майки и сме много по-силни, много по-смели, много по-отговорни и уверени. Способни да преодолеем целия свят и да направим невъзможното.

  • За всички тези промени на физическо, психическо и емоционално ниво ще поговорим с постпартум дулата Надя Димитрова.
  • Също така ще стане въпрос за прословутите 40 дни след раждането – какво трябва да правим и какво – не. Как да се погрижим за тялото си, така че да е здраво и силно. За да продължи да ни служи – сега, когато имаме най-гоялма нужда от него.
  • Как да преодолеем болката, ако я има.
  • Кога и как можем да се захванем с натрупаните килограми и упражненията.
  • Как да се храним, за да имаме повече енергия и сили.

Лектор: Надя Димитрова, сертифицирана дула за раждане и за следродилния период, доброволен консултант по кърмене към НАПК

„Вярвам, че в обстановка на разбиране, уважение, подкрепа и любов, всяка жена може да има красиво и удовлетворяващо раждане. Вярвам още, че с раждането на дете се ражда и майка! Крехка и ранима, тя има нужда от нежна грижа и много подкрепа, за да встъпи уверено в новата си роля.
За съжаление в култура, в която фокусът е върху новороденото бебе, нуждите и емоциите на майката често остават на заден план. Смятам, че липсва чувствителност за огромната промяна, която жената изживява и изобщо за значимостта на този толкова уникален период от живота. Желанието ми е повече жени да имат удовлетворяващо раждане, спокоен и щастлив следродилен период и да поемат уверено ролята си на майки!“ – казва Надя и работи за подобряване на статуквото. 

Вход: свободен, с предварителна регистрация

Registrations are closed for this event

Срещата ще се проведе онлайн, едновременно в:

  • YouTube канала на 1 наум: //www.youtube.com/channel/UCWlu28daicdIzpcoNos9nbQ
  • Затворената група във Facebook: //www.facebook.com/groups/1953328161432249/
  • Страницата на 1 наум във Facebook: //www.facebook.com/1-%D0%BD%D0%B0%D1%83%D0%BC-527735754409014/

Трбява да бъдете на 1 от трите места в посочените ден и час.