Въпроси за раждането

Зарежда Събития
Това събитие е минало събитие.

Естетсвено или оперативно? Кога може да се реши? Кога да тръгна към болницата? Какво е наистина важно? Как протича раждането – когато е естетсвено и когато е опаретаивно? Ами обезболяването – с упойка ли да родя или без? Кога най-късно мога да реша? Какво значи епизиотомия и мога ли да я избегна? Какво е важно за оперативното раждане, за да може оптимално бързо да съм в състояние да се грижа за детето си? Десетки въпроси, които вълнуват и интересуват бъдещите майки. Към общите въпроси могат да се включат и допълнителни, които са валидни само и единствено за Вашите бременност и раждане.

Отговорите ще търсим от много изключително компетентен специалист с години опит зад гърба си – д-р Галя Велева, акушер-гинеколог от Аджибадем Сити клиник Болница Токуда.

Срещата ще бъде основно дискусионна, затова очакваме въпросите Ви!

Лектор: Д-р Гълъбица Велева, акушер-гинеколог в Аджибадем Сити клиник Болница Токуда

Визитка: Завършва медицина през 2002 г. в Медицински Университет гр. София. Започва специализация по Акушерство и гинекология към Катедрата по Акушерство и гинекология, СБАЛАГ Майчин дом. През 2009 г. придобива специалност по Акушерство и гинекология. От 2010 до 2017 г. работи в СБАЛАГ „Майчин Дом“. През 2013 г. печели конкурс за асистент към Катедрата по Акушерство и Гинекология на Медицински Университет – СБАЛАГ „Майчин Дом“, където работи като акушер-гинеколог и обучава български и чуждестранни студенти по медицина и стоматология, лектор е на курсове по след-дипломно обучение и квалификация. Завършила е Специализиран курс по офис хистероскопскопия към ESGE, Порторож, Словения; Курс диагностична лапароскопия в гинекологията I-во ниво, Плевен; Курс по ендоскопска оперативна гинекология и придобиване на сертификат от: World Association of Laparoscopic Surgeons, Делхи, Индия; Специализиран курс обучение по ендоскопска гинекология – миомектомии, хистеректомии (MIC II), Kiel, Germany; Курс по колпоскопия EFCCP, Прага, Чехия; Курс по колпоскопия BSCCP, Лондон , Великобритания; Курс вакуум, форцепс и раменна дистокия, Стокхолм, Швеция; Курс лапароскопски техники и за лечение на тежка ендометриоза, Страсбург, Франция, 2018 г.; Интензивен курс за шиене в лапароскопията, Льовен, Белгия, 2018 г., Лапароскопски курс за напреднали върху кадаври- Лиеж, Белгия, Лапароскопски курс-новости в корекцията на утеровагинален пролапс-Страсбург, Франция.
Член е на БЛС, Българското дружество по акушерство и гинекология (БДАГ), WALS (Световната Асоциация на Хирурзите по Лапароскопия) и на ESGE (Европейското Дружество по Гинекологична Ендоскопия).

 

Допълнителна тема: Съхранение на стволови клетки, презентация на Биохеленика

Вход: свободен, с предварителна регистрация

Registrations are closed for this event

Срещата ще се проведе онлайн, във фейсбук, в страницата на 1 наум, в затворената група и в дискусията към събитието. Трябва да бъдете на едно oт трите места в уречения ден и час:

https://www.facebook.com/groups/1953328161432249/

https://www.facebook.com/1-%D0%BD%D0%B0%D1%83%D0%BC-527735754409014/