Едва ли сте си давали сметка колко практични, удобни и приложими са формичките за лед при захранването и храненето на детето.

Ето какво аз откривам като приложения, допълвайте и Вие:

Формите за лед са идеални, ако искате да приготвите порции готов месен бульон, който при нужда само се добавя към зеленчуците, непосредствено преди хранене. Ако Ви попадне парче хубаво месо, с доказан произход, практична идея е да го сварите с малко лук и други подправки, според възрастта на детето и сезона и да го раздробите или пасирате. След това да налеете сместа в кубчета за лед. Едно кубче е приблизително порцията месо на ден за детето. Така съхранено, месото може да стои не повече от месец в камерата. По този начин можете да съхранявате и други бульони, разбира се.

 

 

 

Случвало ли Ви се е да стоплите яденето на малкото и да трябва да чакате да изстине малко, защото е твърде горещо. Много досадно! И понякога, направо невъзможно. Духате, за да изстине, но става бавно и детето се изнервя. Идва Ви да сложите лед, за да стане бързо, но пък така ще се разводни храната. Ами, използвайте многократните ледчета. Направо се почувствах гениална, когато ме осени тази идея. Буквално една формичка стига, за да охладите малко количество за секунди.

 

 

 

 

За по-големите деца и за техните майки, които с носталгия си спомнят ледените сокчета пред блока, могат да се правят плодови сладоледи и близалки, като се пасират различни плодове или соковете от тях и се замразяват. Тук “тънкият” момент е как да поставите клечката. Единият вариант е в улея на формичката за лед, ако Вашата позволява, а другият е – да изчакате малко течността да се позамрази и тогава в крехкия леден слой внимателно да поставите клечката. Разбира се, индустрията е помислила и за това и се предлагат и готови варианти.

А Вие имате ли подобни хитринки?

Майката на Филип