Имам момченце на четири месеца, изцяло на кърма. Към момента го храня 7 пъти на денонощие през около 3 часа и вечер правим пауза от около 6 часа, като се налага да го будя за хранене към 00.00 ч. Педиатърът ми препоръча да не го будя и да разредя храненията на 6 за денонощие. Тъй като получавам противоречиви мнения за честотата на храненията, реших за момента да го кърмя по тази схема. Откакто се е родил ака често и малко по-рядко. От началото на януари(откакто стана на 3 месеца) акото му стана съвсем течно и слузесто. Три пъти през около седмица-две имаше кървави жилки в изпражненията му. Консултирах се с двама педиатри и според тях кръвта се в появила заради напъване. Предписаха ни прахчета срещу диария, но акото продължи да е рядко и с примеси на слуз. Пуснах му изследвания и няма бактерия, нито ротавирус. Кръвната му картина е добра. Междувременно докато се храни често плаче и се гъне сякаш го боли, а понякога отказва да се храни съвсем. Мислех, че е някаква фаза, но това продължава повече от месец. Често има газове, като от време на време давам Еспумизан на капки, когато коремчето му е много подуто. Пробвах 5 дни да не ям никакви млечни продукти, но подобрение нямаше. Сега пробвам да изключа ядките, но пак плаче и се гъне понякога докато яде. Не съм променяла диетата ми от раждането му и въпреки всичко наддава добре. Смених пробиотика му с Омнибиотик панда и като че ли има някакво подобрение-цвета на акото е нормален и няма толкова слузести примеси. Сега ака през около ден по-голямо количество наведнъж. Плаченето по време на хранене продължа и има газове. Трябва ли да се притеснявам? Какво мога да направя, за да му помогна? Възможно ли е това да е нормално за него? При тази ситуация мога ли да рискувам и да му сложа ваксина за ротавирус(вече я отлагаме за 3-и път по преценка на педиатър)? Пропускам ли нещо?


Отговор на въпроса можете да чуете във видеото (21-а минута).

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика на поверителност.
I Accept

Отговори и коментари по въпросите дава Д-р Елени Пападополу, детски гастроентеролог, в рубриката „Попитай специалиста“, излъчвана всеки вторник от 14:00 ч., на живо в каналите на 1 наум