For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика на поверителност.
I Accept

0:00 Интро. Гост: Антония Бълдарамова, коуч по здравословно хранене и начин на живот, основател на @AB Healthy habits.

4:22 Как изглежда емоционалното хранене. Примери. Как да го разпознаем? Кога емоционалното хранене е проблем? Какво е храната за нас? Каква е връзката между храненето и емоциите? Разликите между добрите и лошите дни.

30:35 Диети, нередовно и некачествено хранене. В кои моменти взимаме решения, които да имат дълготраен негативен ефект върху храненето?

58:50 Количеството и качеството храна. Храната на детето.

1:14:15 Храненето на майката, когато бебето е новородено. За изграждането на навици.

 

Храна за размисъл е нова рубрика в платформата ни, в която говорим за храненето, здравето, добрите навици и как да подхождаме цялостно и осъзнато към тялото и храната си. Как се храним, кога се храним, с какво се храним е ключово поведение, което се отразява на това как изглеждаме, как се чувстваме и колко сме здрави. Но ако беше толкова просто всяка една диета щеше да действа и хората нямаше да се борят с проблеми с теглото, храносмилането и здравето си. Затова говорим за тази тема през принципи. И психология. И най-вече през добри навици и идеи, с които да подобрим начина си на живот. През храненето. Защото то е много повече от просто ядене. Осъзнатото хранене е в основата на много неща в живота ни. Дали похапваме на крак или си хапваме пред телевизора, или ядем твърде бързо и каквото има, или напротив всяко нещо е ритуал, тези неща имат дори по-голямо значение от това какво ядем и колко ядем. Там е ключът към разрешаването на проблемите. И ние ще го търсим. Епизод 1: Емоционалното хранене – ще поговорим за добрите практики, които могат да направят храненето по-осъзнато. А нас – по-здрави.