For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика на поверителност.
I Accept

 

0:00 Интро. Лектор: Мила Томова, педагог, Монтесори преподавател, основател на Къща на децата “Мила Монтесори”, специалист по ранно детско развитие и поведение. В първите минути от тази невероятно вдъхновяваща и даваща безброй важни отговори среща на тема: „Как да отгледаме умни и възпитани деца“ Мила Томова-Прусийска разказва за един откъс от живота на Джина, която е майка на момиченце в яслена възраст на име Ифа. Историята е откъс от „Книгата, която искате родителите ви да бяха прочели“.

16:54 В тази част от срещата ни с Мила Томова-Прусийска на тема: „Как да отгледаме умни и възпитани деца“ тя говори за корените през първите 7 години, които се изграждат у детето, вследствие на нашата подкрепа и увереност.

40:15 В тази част от срещата ни с Мила Томова-Прусийска на тема: „Как да отгледаме умни и възпитани деца“ тя говори за ограниченията, които налагаме върху децата, защото ни е страх – да не се ударят, да не паднат, да не им се случи нещо лошо. Всъщност родителският ум е хиперактивен в това отделение, защото искаме да предпазим децата от всичко, но нужно ли е?

47:54 В тази част от срещата ни с Мила Томова-Прусийска на тема: „Как да отгледаме умни и възпитани деца“ тя говори за чувствителните периоди от развитието на детето, както и за възпитателни методи, които се прилагат, в този метод.

57:43 В тази част от срещата ни с Мила Томова-Прусийска на тема: „Как да отгледаме умни и възпитани деца“ тя говори за играчките. Изключително интересно, полезно и в помощ не само на децата, но и на родителите.