Здравейте! Моля да споделите как успявате да дадете чайчета, да премахнете сополките от нослето и да сложите капки/физ. разтвор, когато е необходимо. Синът ми е на 11 месеца, от няколко дни е със секрет от нослето и кашлица и при всеки опит да направим някое от тези неща пада страшен рев, въртене и пищене. Благодаря!


А кашля ли детето? Дори и така да е, не бих насилвала детето, бих му предложила чай, но ако не иска, не бих настоявала. А ако е на 2-3 години може да му кажете, че чаят е вълшебен. Или да нарисувате по шишето с лак за нокти картинки, да не е като другите шишета и да кажете, че това е мнооого специален чай в мнооого специално шише и да измислите някаква фантазия.

д-р Иванка Янкова, педиатър, неонатолог

С много обяснения. И пак не е без протести и проблеми. За задължителнителните лекарства, когато е болен, съм непреклонна. Няма как. Един от случаите 40 минути се карахме и се увещавахме да изпие един рехидратиращ разтвор. Беше страшна драма. Но след това си пиеше бързо и чевръсто всички останали дози, а знаетте, че те се пият по поне 3 на ден, разтворени в по 150 мл. вода. Капането в носа с времето започна да му харесва. Даже напоследък сам иска да си капе физ. разтвор. В аспираторите за нос аз лично не вярвам много и ми се струва много тънка границата и голяма опасността да се нарани лигавицата. Затова не ги употербявам. Ползвам инхалатор – но предимно докато детето спи, именно за да си спестя подобни проблеми.

Биляна Котева, администратор на 1 наум