Детето ми е на 2 години и от доста време се опитвам да го отбия, като правя опити за намаляване на броя на кърменията и обяснения, че мама я боли и не й е приятно(което е истина), че той е голям и вече може да заспива сам, че можем да се гушкаме и т.н., но нищо до момента не оказва влияние. Веднъж си сложих лепенки, но той се смееше и си ги отлепи, така че и това не го спря. Заспиването и през деня, и вечер е само на гърда. През нощта има много събуждания-между 3 и 5-6. С някои от нощните събуждания успяваме да се справим с гушкане, но тогава заспива само ако ми рови в косата, което също е доста неприятно. През деня, ако се измори или му доскучае също иска да суче. Разсейване не помага. Търси си до последно. На мен кърменето вече ми е доста неприятно и е доста ограничаващо, от гледна точка на това, че не успява да заспи по друг начин. Ще се радвам ако може да споделите съвети за намаляване и спиране на кърменето при толкова голямо дете.


Отговор на въпроса можете да чуете във видеото (44-а минута).

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика на поверителност.
I Accept

Отговори и коментари по въпросите дава Ася Демирева, консултант по кърмене, в рубриката “Попитай специалиста”, излъчвана всеки вторник от 14:00 ч., на живо в каналите на 1 наум