Нуждая се от съвет за следното: според един уебинар на консултант по кърмене, който изслушах, ако детето има проблем със съня (заспиването), то е добре да се изследва желязото (феритин). Пуснахме ПКК и желязо, но лекарката, която е взела пробата, е взела само кръв от пръстчето, въпреки че за желязото трябва да е венозна. Детето ми е на 2 години и 2 месеца и има доста смущения в нощния сън – явно нещо като фаза нощен терор. Резултатът на желязото е много нисък – 2,50 при реф. граници 6,60-26. Всичко останало е в норма – хемоглобинът е 128 при реф.108-140. Компрометирано ли е изследването заради начина на взимане на кръвта? Да го повторим ли? Утре ще коментираме с педиатъра, но ще се радвам на съвет. Също, ако може да препоръчате специалист по този въпрос. Благодаря предварително!


Отговор на въпроса можете да чуете във видеото (15-а минута).

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика на поверителност.
I Accept

 

Отговори и коментари по въпросите дава Ася Демирева, консултант по кърмене, в рубриката “Попитай специалиста”, излъчвана всеки вторник от 14:00 ч., на живо в каналите на 1 наум