For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика на поверителност.
I Accept

0:00 Интро. Д-р Иванка Янкова, неонатолог, педиатър с много опит с новородени, автор на ръководства и книги в областта на грижата за най-малките.

3:40 Адаптацията на бебето след раждането. Какво да очакваме? Какво може да бъде притеснително и какво се счита за нормално? Малко преди и малко след раждането. Абгар таблица. Какво се случва през първите минути след раждането? Поставяне на бебето на гърда. Повръщане. Пикучната система. Чревния тракт. Хранене, кърмене, добавка. Изхождания. Хормони. Съдържание в пелените. Наддаване. Жълтеница. Проблеми, които могат да се появят в началото. Изследвания и проследяване. Рискове. Лечения. Инфекциозни заболявания.

1:04:00 Изписването. Коликите.

1:07:40 Велина Метева, представител на Colief.

1:19:30 Домашните любимци и бебетата. Прекалената стерилност. Имунитет. Среща с антигени.

1:22:15 Периода на изписване. Записване при личен лекар и педиатър. Прегледи. Регулация. Документация. Първите прегледи. Профилактика. Уникалността и различията при децата.

 

“13 сцени от първата година” е специален проект на 1 наум, в който влагат усилия някои от топ специалистите, с които работим. За да може да получите проверена информация. От различни гледни точки. И разбира се, подкрепа. Топ 13 теми, с които ще поставите здрава основа в родителството. Експерти от различни области, обединени от идеята да предоставят вярно, добре структурирано и достъпно съдържание. Мултидисциплинарен, холистичен поглед към най-важните аспекти на първата година. Родителството е нова сцена в живота ни. Но филмът си заслужава!