Бебето ми е на 8 месеца, кърмено и захранено на 5 месеца. От около три седмици категорично отказва пюре на обяд. Като види лъжицата и върти глава. Пробвах да изместя закуската по-рано, за да е гладна за обяд. Предлагам купешки, готвени от мен, месни, безмесни, фино смлени, с парченца пюрета-резултатът е въртене на главата, стискане на уста и мрънкане! Ако успея да дам изобщо нещо повръща огромни количества на фонтан, като възрастен човек. Още от бебе си е с рефлукс след кърмене, но след захранването спря, но за сметка на това започна повръщането в доста по-големи количества след твърдата храна. Ако й дам попара ще си я изяде. От две седмици махнах заместените хранения и вече суче след всяко хранене. Искам да отбележа, че тя е от бебетата, които преяждат с кърма. Зъби още няма. Моля за съвет как да се справя с това хранене? Ситуацията е безкрайно изнервяща. Хвърлям храна на поразия, мъча се по един час, бърша и през повръщано постоянно. Много съм изнервена и не се чувствам никак добре. Относно това повръщане-на гастроентеролог ли да я заведа?


Отговор на въпроса можете да чуете във видеото (1 час и 13-а минута).

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика на поверителност.
I Accept

Отговори и коментари по въпросите дава Ася Демирева, консултант по кърмене, в рубриката “Попитай специалиста”, излъчвана всеки вторник от 14:00 ч., на живо в каналите на 1 наум