For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика на поверителност.
I Accept

Можете да чуете отговор на следните въпроси в посочената минута: 

24:00 От каква възраст трябва да преместим детето в самостоятелна стая?

27:10 Има ли някаква възраст, независимо от индивидуалните фактури, която е вече пределна и ако сме стигнали до ня, вече е рдно да се замислим?

29:33 Приучаването на бебето да спи самостоятелно от гледна точка на консултантите по бебешки сън и психолога.

В днешно време има вече специално обучени, т.нар. консултанти по бебешки сън, които консултират и помагат на много семейства. Те често стартират приучаването на бебето в самостоятелно креватче още от 5-6 месечна възраст, та дори и от 4ти месец. Това е много-по рано от възрастта, която ни рамкира във видеото Анастасия Грозева. Ето, какво е нейното мнение!

31:30 Ще се върне ли самостоятелното заспиване?

Момиченце на 18 месеца. От 11 месечна спи спокойно в нейното легълце, в преходна стая до нашата. Самостоятелно заспиване, без нужна помощ до 15-ят месец. От тогава активността й сякаш й пречи да заспи самичка. В 17-тия месец започнаха да й изникват зъбки и за 2 седмици се появиха 7 зъба. В този период не иска да спи в нейното легло, нито стая. Спи при нас и всички се наслаждаме на гушкането, но въпросът ми е, ще се върне ли самостоятелното заспиване? Или и то е било просто фаза?

33:50 Кога е добре едно дете да започне да заспива само?

Кога е добре едно дете да започне да заспива само? Моята дъщеря спи в самостоятелна стая от първия ден, но до годинката спях при нея. След годинката започнах да я оставям след като заспи. Сега е на три години и три месеца и все още не заспива без мен. Четем приказки и после се гушкаме. Дълго кърмена е, ако има значение.

48:45 За чуството на вина, когато от напрежение излезнем извън себе си.

53:45 Преместване на по-малкото дете в детската стая при по-голямото

Какво да имаме предвид при преместване на по-малкото дете в детската стая при по-голямото.

Имам две момчета, на 1 г. и 3 г.?

55:30 Често пробуждане нощем и премествне в самостоятелно легло.

Синът ми е на 2 години и 5 месеца. От бебе се буди често нощем и спи при мен на спалнята. Работим по въпроса да намалим събужданията и да спи непробудно. Да изчакам ли преместването, докато не се подобри съня?

56:30 Как отделянето в самостоятелно креватче да стане по-лесно?

Детето е на 17 месеца и все още спи върху спалнята при родителите. Как би било по-лесно отделянето? Първо на самостоятелно креватче в същата стая и след това в самостоятелна стая  или направо в новата стая?

58:10 Докога е нормално бебето да има нужда да спи при родителите си в ранните часове на деня?

Дъщеричката ми на 1 година и 4 месеца спи в самостоятелна кошара, в нашата спалня. Заспива спокойно, сама в кошарката, но всяка вечер към 4-5 часа сутринта иска да дойде при нас в леглото и докато не я вземем не се успокоява, плаче силно и не заспива. Докога е нормално да има нужда да спи при нас в ранните часове и как да решим този проблем?

59:00 Какви са последиците, ако детето не се отдели в друга стая?

Какво се случва ако детето спи с майката, а бащата е отделно?

1:02:30 Преместване в нов дом и приучване към самостоятелно заспиване в собствна стая

Имам 2 деца, голямото е на 1 г. и 7 месеца, а малкото на 4 месеца. Предстои ни местене в нов апартамент през септември и мисля, че това е подходящ период, в който да отделя баткото в самостоятелна стая и от креватче в легло. Уместно ли е да направим толкова промени накуп или трябва по-плавно да се случат нещата?

1:06:20 Нощно събуждане и как да научим детето да спи непробудно?

Как детето, което е на 4 години, да свикне да заспива само? В момента се приспиваме с приказка в нейната стая, и когато заспи излизам. Но тя пристига в спалнята през нощта. Как да я науча да заспива отново сама през нощта, след събуждане през нощта?

1:08:00 Кога да приучим голямото дете да спи самостоятелно, предвид че майката е в очакване на второ дете?

При семейство с бебе на около 1 година, в очакване на още едно бебе, кога е най-добре да се случи промяната? Кога най-късно преди да се появи второто бебе?

1:13:05 Сънят на бебето по време на никнене на зъбчета

Здравейте, бебето ми е на почти 5 месеца. От 1 седмица насам спи много неспокойно в кошарата, а на обед спи дълъг сън – около 2 часа, само ако съм до него. Междувременно му никнат 2 зъба, взмемаме го при нас, за да спим ние и той по-спокойно. Възможно ли е това неспокойствие да е от зъбите и колко време би продължило?

1:14:10 Как става преместването в самостоятелна стая?

Как става преместването в самостоятелна стая – постепенно, т.е. през деня да прави дремките в самостоятелна стая и след време да започне и нощните, или направо отведнъж?

1:15:40 Ясла, бебе на път и отделне в самостоятелна стая – мисия невъзможна ли е?

Здравейте! Моето дете е на 2 годинки и скоро ще тръгне на ясла. Също и скоро ще си има сестричка. В такъв случай дали е добре да го отделим в собствена стая? И как да го направим по-малко стресиращо?

1:17:40 Дете на близо 5 години, което не иска да спи само

Добър ден! Имам момченце на 4,6 години. Никога не е спал сам в леглото си. Свикнал е да заспива само с мен. Очакваме второ дете до няколко седмици. Направих няколко опита, последната година и малко, да го отделя в негово легло, в същата стая. Той сам избра новото си голямо легло. Пак не иска да спи в него или ако реши да заспива там – иска да бъде с мен. Аз лягам, приспивам го и ставам. Той обаче се събужда през нощта и ме търси. Ходи на детска градина и там няма проблем да заспи сам.

1:22:20 Детето заспива при нас на спалнята, и го местим после, но през нощта се буди и го взимаме в спалнята

Детенце на 1.8 месеца. Отбито преди 2 месеца. Заспива при нас на спалнята, и го местим после. Нощем се буди различно и го взимаме при нас. В случая как се процедира със свикването да си заспива сам в леглото?

1:23:30 Какво да правим, ако в момента нямаме самостоятелна стая за детето и чакаме появата на второ?