For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика на поверителност.
I Accept

0:00 Интро. Гост: Ася Демирева.

13:36 Какво е нормално да се случва, след като бебето се роди?

20:57 Бебе на 10 дни суче често и има неспокоен сън. Бебето ми е на 10 дни. Родено нормално 3.500, 52 см. След изписването имаме проблем със спането през деня и спането след това. Кърмена е от първия ден, в болницата беше на смесено хранене. От 4-я ден е само на кърма на поискване. Има по 4-5 наакани памперса и 5-6 напишкани. Мисля, че се храни добре, но въпреки това през деня спи кратко. Едва по 15-20 минути: най-често в ръцете ми или гушната върху гърдите ми. При поставяне в кошарата след 5 минути се събужда и иска пак да я взема. Вечер спи по час и половина – два между храненията като за само 1 от тези дремки спи в кошарата си. През останалото време спи отново върху мен или в ръцете ми. Кърменето е на често и за кратко – едва по 5-7 минути, защото заспива на гърда, въпреки опитите ми да я държа будна. Между 00/00 и 7/00 има 3 дълги кърмения по 15 – 30 минути, а през деня – повече от 12 кратки кърмения, някои от които са само на 1-та гърда, тъй като заспива и не можем да стигнем до другата. Според педиатъра ни има колики и за това иска да суче толкова често и е неспокойна през деня.

27:13 Бебе на 4 месеца със стачка. Бебето ми е на 4+++ и от около месец отказва да се храни по друг начин, освен легнал в леглото. Не иска да се храни и реве във всякакви други пози. Освен това напоследък изяжда първите 60 мл с охота и след това се започва едно дъвчене на биберона, въртене и всичко друго освен да се храни. Съответно е гладен след 1 час. Моля, дайте ми съвети относно позите за хранене, защото не виждам как иначе ще започна да го захранвам другия месец. Това дали е стачка?

31:05 Дете на 1 година и 1 месец продължава да яде мляко за кърмачета (адаптирано мляко) нощем. Детето ми е на 1 година и 1 месец. Продължава да яде през нощта-в 3 и в 6 часа. През деня закусва, обядва , следобедна закуска, вечеря и АМ преди. До кога е нормално това ядене през нощта? Има 5 зъба, които мием, но все едно е безсмислено след като после пак пие мляко. Не издържам, защото цял живот съм се разсънвала лесно и после гледам като кукувица по 30-60 минути и тъкмо се унеса и стане време за второто мляко.

36:29 Много е хубаво да имаш дете! Наистина!

39:32 Инхалаторите.

41:05 Силна струя по време на кърмене. Имам момиченце на 22 дни само на кърма. Колко време след хранене е нормално да връща пресечено мляко? Нормално ли е, докато суче, да капе кърма от долната страна на ареолата? Чувам я, че преглъща, но виждам мокри петна след кърмене от долната страна на гърдата.

43:04 Как да направим 7 часа нощна пауза? Бебе на 7 месеца се буди по няколко пъти на нощ за кърмене и се сърди, когато се опитам да прекъсна кърменето, или да дам биберон. Как да направя така, че да имаме по 7 часа нощна пауза, както беше първите 4 месеца?

48:30 Дете на 1 година и 2 месеца суче по цяла нощ без прекъсване и малко повече за бибероните. Момченце на 1 година и 2 месеца – пристрастено кърмаче. Напоследък суче само за заспиване и през нощта. От няколко нощи обаче е залепен и суче по цяла нощ. Залъгалката я махнахме. Възможно е и да е свързано със зъбоникнене.

53:32 Как се почувствахте първите дни, след като останахте сами с бебето?

59:57 Кризите около бебето. Колко време продължават?

1:03:40 Повръщането.

1:14:03 Бебе с шум в сърцето се храни с изцедена кърма – да доизцеждам ли гърдите си след кърмене? Бебе на 2 месеца и половина. Храни се с изцедена кърма поради шум в сърцето. Родено е 2.900. Сега е 4.900. Вече суче по-добре, но доизцеждам. Въпросът ми е да цедя ли до край или за облекчение, за да остава количество и за сучене за нея. Храни се на около 2 часа на поискване с 4-часова пауза нощем, която сама си направи.

1:18:37 Чайове за бебета.

1:26:18 Топче в гърдата. Бебе на 3 месеца не иска да суче през деня от 1-та гърда, на която имам топче. Не боли и не е зачервено. През нощта суче и от двете гърди.

1:29:50 Ваксините и кърменето.