Бебето ми е на два месеца. Изцяло на кърма. Още от началото лявата гърда се пълни по-малко, а и самото бебе предпочита повече дясната. Напоследък гърдите ми не са така напрегнати дори и при по-голям интервал без кърмене. Преди сучеше само от едната гърда на ядене и се наяждаже. Сега яде и от двете на едно хранене като последните дни, след като е сукало известно време, започва да се дърпа от гърдата, да се пъне и нервничи. Мисля, че кърмата рязко е намаляла и особено в лявата гърда. Пробвах да изцедя лявата и имаше само около 40мл без бебето да е яло от нея. Пия чай за кърмачки, но не усещам да се пълнят гърдите така, както преди. Възможно ли е кърмата ми да спира и има ли начин да увелича лактацията?


Отговор на въпроса можете да чуете във видеото (58-а минута).

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика на поверителност.
I Accept

Отговори и коментари по въпросите дава Ася Демирева, консултант по кърмене, в рубриката “Попитай специалиста”, излъчвана всеки вторник от 14:00 ч., на живо в каналите на 1 наум