Има ли сред вас майки, които са запознати с токсоплазмозата? Имам котарак, който гледам от 5 години и ще ми е много мъчно да се разделя с него. Чувала съм противоречиви отзиви. Едни казват, когато забременеем котката веднага да се маха, а други казват, че има специални изследвания, чрез които да проверим дали котката ни е заразена, и ако не е следва да не даваме необработено месо за хранене. Имам примери с познати, които дори не са се интересували до толкова(може би са извадили и малко късмет), но въпреки това е имало животни около тях, докато са били бременни и след като са се родили децата. Друг въпрос-аз най-вероятно имам алергия към моят котарак, понеже се е случвало да се разделим за известно време и след това съм имала някакъв период на адаптация, в който съм имала всички симптоми на алергия (кихане, задух, сълзене на очи), но след известно време на съжителство заедно, симптомите са отшумявали, може би организма ми си е създал имунитет. Има ли майки сред вас, които да са се сблъсквали с това и дали сте задържали домашните любимци и след раждането на детето? Има ли опасение от алергии при бебоците или напротив, когато израснат в среда с домашни любимци това се предотвратява?


Отговор на въпроса можете да чуете във видеото (49-а минута).

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика на поверителност.
I Accept

Отговори и коментари по въпросите дава Ася Демирева, консултант по кърмене, в рубриката “Попитай специалиста”, излъчвана всеки вторник от 14:00 ч., на живо в каналите на 1 наум