Синът ми е на 5 месеца, изцяло кърмен. От 3 седмици насам акото му е слузесто, мукозно и мирише по-различно, бих казала неприятно, на гнило, и от време на време се появява кръв. Имаше бистри капчици кръв, които отначало сметнах, че се появяват от раничка на ануса, но след като раничката изчезна, кръвта продължи да се появява. За три седмици имаше 4-5 пъти бистра кръв. На втората седмица започна да се появява и кръв примесена с акото, но не на всяко изхождане, а веднъж средно на 2 дни. Посетих гастроентеролог, който като разбра, че бебето не е захранвано още и е само на кърма, каза, че няма от какво да се притеснявам, и изобщо да не го гледам акото. Пуснати са изследвания за ешерихия коли, салмонела, кандида и шигела, които са отрицателни. През тези три седмици минах на хипоалергенна диета, която до този момент е почти безрезултатна. Кръв почти няма, но акото е воднисто(диария) и слузесто. Детето няма абсолютно никакви други симптоми. Има настроение, качва килограми и не е дехидратирано. Педиатърът и гастроентерологът смятат, че това състояние е нормално, но аз не мога да се съглася с тях. Според вас нормално ли е детето да е с воднисто ако вече 3 седмици? Безопасно ли е да се ваксинира при такова неизяснено състояние? Удачно ли е започване на захранване?


Отговор на въпроса можете да чуете във видеото (26-а минута).

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика на поверителност.
I Accept

Отговори и коментари по въпросите дава Д-р Елени Пападополу, детски гастроентеролог, в рубриката „Попитай специалиста“, излъчвана всеки вторник от 14:00 ч., на живо в каналите на 1 наум