For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика на поверителност.
I Accept

 

0:00 Интро. Гости: Анастасия Грозева и Диана Костова.

13:32 Кога започват границите? Защо е толкова необходимо те да съществуват, да се прилагат и да се увеличават?

26:20 Момченце на 2 години и половина, което е доста агресивно и враждебно. Внимание ли търси, или просто не съм поставила границата и детето злоупотребява?

30:46 Ако детето продължава с „не“ и с „искам“? Какво да правим, когато детето се противопоставя на всичко?

32:46 Кога оставяме детето да приеме поставената граница?

38:25 Когато трябва да кажем „не“ на детето.

41:50 Искаме всичко. Възможно ли е това?

46:22 Детенцето ми е на 1 година и 1 месец. Отказва да яде твърда храна. Ако обаче нещо му е вкусно, то може да яде без проблем, въпреки, че е твърдо. В такъв случай трябва ли да продължавам да пасирам всичко, което яде през деня?

50:00 Детето ми прави на пук!

52:40 Детето ми е на 1 година и 8 месеца и от скоро започна да проявява инат, когато не стане това, което той иска. Това така наречения бебешки пуберитет ли е? Как е най-правилно да се справя? Не искам да е лигав, но и не искам често да го ограничавам?

54:56 Момиченце на 1 година и 7 месеца. Залепена е за мен. Навън на площадката постоянно иска да е на ръце. Когато сме вкъщи, е залепена за мен. Когато е без мен, върви сама и не иска да е на ръце постоянно. Наскоро спряхме кърменето, но няма промяна. Притеснявам се, че тази привързаност може да бъде повод за трудности за в бъдеще.

56:45 Как правилно да напътстваме детето да се храни здравословно, когато навън то става свидетел на обратното. Същото запитване имаме и към телефоните и други мобилни устройства? Как да се отнасяме към това, че навън детето постоянно наблюдава деца с телефони в ръка, а ние с много усилия успяваме да държим устройствата извън дневните занимания.

59:37 Когато ролите са обърнати и детето се чувства по-спокойно с бащата, отколкото с майката.