For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика на поверителност.
I Accept

0:00 Интро. Гост лектор: Ася Демирева – IBCLC консултант по кърмене и лекарски асистент. 03:00 Колко време е нормално кърмено бебе да не се изхожда по голяма нужда и зависи ли това от храните, която майката консумира?
8:00 Кога въвеждаме пиенето на вода от чашка? Колко големи са парчетата при ЗВБ?
9:00 Синът ми е на 8 месеца и половина, захранен е от 6-и месец по ЗВБ, яде по няколко пъти на ден, като повечето пъти си яде добро количество. През деня също и кърмя, не съм замествала. Последния месец започнаха и да излизат зъби, вече е с 5. От сигурно вече месец – месец и половина суче по цяла нощ, Постоянно е закачен за мен. Случва се да поспи 2 – 3 часа от време на време, без да суче. През останалото време суче малко, заспи, след 5-10-15-20-30 мин. пак се завърти към мен и пак суче и така по цяла нощ. Искам да попитам това нормално ли е, мога ли по някакъв начин малко да му помогна да спи по-дълбоко, без да трябва да прибягва към сучене, дали е само период (вече бая дълъг период)? Отдавах го на зъби в началото, но след като избиха, нещата си продължават пак така. Имам желание да кърмя поне до есента, но въобще не успявам да спя така и съм на предела на силите си. Ще помоля за мнение и съвет.
15:15 Според един уебинар на консултант по кърмене, който изслушах, ако детето има проблем със съня (заспиването), то е добре да се изследва желязото (феритин). Пуснахме ПКК и желязо, но лекарката, която е взела пробата, е взела само кръв от пръстчето, въпреки че за желязото трябва да е венозна. Детето ми е на 2г. и 2 м. и има доста смущения в нощния сън. Нощен терор. Резултатът на желязото е много нисък – 2,50 при реф. граници 6,60 – 26. Всичко останало е в норма – хемоглобинът е 128 при реф.108-140. Компрометирано ли е изследването заради начина на взимане на кръвта? Да го повторим ли
19:00 Кърмено бебе на 8 месеца яде минимални количества твърда храна, запечена е и не наддава добре.
26:00 На каква възраст започват кошмарите и страховете при децата? 2 години рано ли е за тези неща? И как се справяте със ситуацията?
31:00 Какво използвате за запушен нос при бебета?
32:00 От 01.02 вечерта беб (9 м) поддържа температурата 37.5+. Бяхме при педиатъра на 03.02-гърдите са чисти, гърлото също. Заключи, че сигурно е от зъби (беба няма още). Вчера на обяд видях, че венецът долу е цепнат. Явно наистина са зъби. Но температурата не изчезва. Давам панадол / нурофен когато я вдигне над 38.3° (макс. по 4 пъти на ден, на снимката пише кога и колко). Колко дълго мога да се прилагат температуропонижаващи?
35:00 Синът ми е на почти 2 месеца и като диша се чуват звуци като хъркане, хриптене, свирене на моменти и имам чувството, че нещо го задушава.
36:00 Атопичен дерматит и подобрение след намаляване честотата на къпане.
39:00 Детето ми е на 1 година и 1 месец. Върви отлично отдавна, и е издръжлив достатъчно – вчера, например, в парка тича буквално без да спре към 3 часа. После засичах километража, т.к. аз тичах по него през цялото време, имахме минати към 3 км и нещо. Обаче опитите ми да го приуча да върви до мен по тротоара или дори по алеята в парка са абсолютен провал. Ако го хвана за ръка, увисва на колене. Ако го пусна, си търчи напред, назад, наляво, надясно.
41:00 Дете на 1 година. Храни се добре, но има чести нощни будения. Още се кърмим. Каква вечеря да предлагам, за да спи детето по-добре? 44: 15 Бебчето ми е на 8 м. и винаги при заспиване и събуждане се чеши по главичката или личицето (около ушите, по челцето), но така, че чак си прави рани и то сериозни… дори и режейки ноктите всеки ден. 49: 26 Токсиплазмоза. 53:00 Бебе на 7 месеца нощно време се успокоява само на гърда.
47:00 Бебето ми плаче по време на захранване.
54:00 Момиченце на 2 месеца. От скоро около полунощ започва да хленчи, мрънка и да плаче. Спи й се, но не може да заспи. Дори кърменето не я успокоява. Засуква плаче и се дави.
46:00 Родих първото си дете секцио преди 5 дни и съответно нямам кърма, но успях да дам на бебчето мъничко коластра. Стимулирам гърдите активно с нея и се надявам скоро да имам успех, но до тогава тя се храни с АМ. Вчера забелязах странно изхождане, което не знам дали е ок или е повод за притеснение.
55:00 Да давам ли сок преди да започна захранване с пюре?
55:27 Може ли схема за Power pumping?
58:00 Бебето ми е на 2 м. Изцяло на кърма. Още от началото лявата гърда се пълни по-малко, а и самото бебе предпочита повече дясната. Напоследък гърдите ми не са така напрегнати дори и при по-голям интервал без кърмене. Преди сучеше само от едната гърда на ядене и се наяждаже. Сега яде и от двете на едно хранене като последните дни след като е сукало известно време започва да се дърпа от гърдата, да се пъне и нервничи. Мисля, че кърмата рязко е намаляла и особено в лявата гърда. Пробвах да изцедя лявата и имаше само около 40 мл без бебето да е яло от нея. Пия чай за кърмачки, но не усещам да се пълнят гърдите така, както преди. Възможно ли е кърмата ми да спира и има ли начин да увелича лактацията?