Ваня Висарионова

Ваня Висарионова
Треньор и сертифициран учител по ресторативно движение

Във форма ли сте, момичета? Свежа, енергична, атлетична и много готина. Ваня не просто ще Ви върне килограмите и формата, тя ще го направи цялостно и с мисъл за всеки един детайл от процеса. Основател на студиото за активни майки и щастливи бебета Fit Baby Hot Mama, както и на онлайн програма за ефективно и дългосрочно възстановяване след раждане “Не на диастазата”! Ваня има дългогодишен опит и е сред малкото образовани и сертифицирани треньори с диплома от НСА и висшето немско спортно училище в гр. Кьолн. Специалист по ресторативни движения и една от най-умните, готини, забавни и енергични майки, които можете да срещнете.

Анета Попиванова
Неонатолог, педиатър

Педиатър и неонатолог с повече от 30-годишен опит. Д-р Попиванова работи в СБАЛАГ”Майчин дом”, Клиника по неонатология. Специализирала в областта на интензивната терапия на новороденото във Франция и Великобритания. Участвувала е в международни проекти в областта на майчиното и детско здраве. В последните години има специални интереси в областта на майчината кърма и кърменето. Придобила е най-високата  специалност в тази област – сертифициран от международен борд консултант по кърмене /IBCLC/. Член на Американската академия по медицина на кърменето. Председател на Национална асоциация “Подкрепа за кърмене”- неправителствена организация с национална мрежа от над 120 доброволни консултанти по кърмене в страната.

Д-р Бояна Петкова
Лекар, активист в сферата на майчиното и детското здравеопазване

Бояна Петкова е лекар в пълния смисъл на тази дума. Тя не просто се опитва да помага, примирявайки се със статуквото и обстоятелствата, а се опитва да променя и да води. Към по-добро. И успява. Завършила медицина в Хелзинки, Бояна се връща и практикува 9 години в Университетската детска болница в София. През цялото време и досега има особени интереси в палиативните грижи и холистичния мултидисциплинарен подход при работа с недоносени новородени и хронично/терминално болни деца. От близо 10 години е активист в областта на майчиното и детско здравеопазване, с фокус върху подобряване на цялостната система за грижи за бременната и раждащата жена. През 2012 год. основава фондация „Макове за Мери” за подкрепа на родители, преживели перинатална загуба, с която постига промени в Закона за гражданска регистрация, които позволяват мъртвородените бебета да бъдат погребвани или кремирани. През 2018 г. основава Фондация за палиативни грижи за деца „Ида“. Създаването й е първата крачка към изграждането на система за палиативни грижи за деца в България – така че наистина да се полагат реални и комплексни грижи за децата и техните семейства – физически, психически, емоционални. Непримирим активист, оптимист и добротворец.

Доц. д-р Иван Чавдаров
Доцент по Физикална и рехабилитационна медицина

Един от малкото хора в България с толкова много познания, задълбочен поглед и интереси в сферата на двигателното и нервно-психическо развитие. Управител на Специализираната болница по рехабилитация и детска церебрална парализа, с редица научно-изследователски и преподавателски прояви, истински пионер в темата Ранно детско развитие и основен двигател на научната и практическа дейност в тази област. Разбиращ, откликващ, достъпен и много внимателен към своите пациенти и техните родители, което само допълва професионалните и личностни качества на специалист от неговия ранг.

Силвия Новакова
Алерголог и педиатър

Истински професионалист в две сериозни направления, изпълнени с множество предизвикателства. От друга страна д-р Новакова е изключително отзивчива, приятна и мила като човек. Истински лекар с призвание, който не пропуска възможност да се развива и да помага.

Ася Демирева
Консултант по кърмене

Както тя самата казва за себе си: „Имам най-хубавата работа. Аз работя майки и бебета“. И тя наистина обича това което прави. Гори в него, както и във всичко друго. Фурия от емоции, динамика, темперамент, дух и добрина. Истински, истински добър човек. От онези, които рядко се срещат. Цяло щастие е, че е в България и е на разположение за майките и бебетата. Извън емоционалната страна, Ася е един от доказаните специалисти по кърмене, сертифицирана от Международния борд по лактация. Дипломиран лекарски асистент.

анастасия-грозева

Анастасия Грозева
Психолог, психотерапевт и специалист по ранно детско развитие

Психолог и специалист по ранно детско развитие, Анастасия е от хората, на които можеш без да се замислиш да повериш най-ценното – децата. Тя съчетава в себе си капацитета на специалист с добрината и благата усмивка на добър приятел. Едновременно много информирана и компетентна, но и разбираща, подкрепяща и мила. Цяло съкровище. И не само това. Анастасия е сред най-солидно образованите и титулувани специалисти в страната. Обучението си получава във Фрайбург, Германия и доразвива с преподавателска кариера в България. Основател е на първия център за семейно развитие “Дом с крила”. Работи и в неправителствения сектор, с деца със затруднения в развитието, социално уязвими групи, семейства в риск. Води групи за родители от 2008 г. Ръководител на редица проекти за работа с деца и родители към различни неправитеслтвени организации.
Използва арт и фото терапевтични техники в работата си.
Майка е на две прекрасни момичета и две очарователни момчета.

 

Д-р Силвия Савова
Акушер-гинеколог

Безспорен авторитет в областта си, д-р Савова е сред топ специалистите по акушерство и гинекология. При нея се струпват едни от най-тежките и заплетени случаи, защото тя е доказала уменията и професионализма си. Човек, на когото му се работи и не щади време и сили. Денонощно. Често за сметка на личния си живот. Но в крайна сметка има хора, за които работата не е просто прехрана, а нещо много повече. Ето защо са склонни да влагат енергията си. За нас, пациентите и нашето здраве. Тя е един от тях.

Д-р Александър Кобаков
Акушер-гинеколог

Млад, смел, изключително подготвен, безкрайно симпатичен и напълно добронамерен. Може би си помислихте, че описваме някой приказен герой? Не, всъщност това е д-р Кобаков. Всички негови пациентки ще потвърдят думите ни. А връзката му с приказките е, че изпълнява главна роля в личните приказки на стотици семейства, като посреща техните най-важни и свръхценни бебенца. И го прави безупречно.

 

Д-р Зорка Угринова
Лекар
Специалист по обща медицина и хомеопатия. Освен изключително опитен специалист в областта си, д-р Угринова има и прекрасно отношение към децата и техните родители. Чаровна, усмихната и приветлива, тя ще прегледа малкото, ще Ви каже какви са наблюденията й и ще Ви даде препоръките си. Като всичко това ще бъде придружено от изчерпателно обяснение. Компетенциите на лекар, съчетани с дарбата да обяснява и да обучава правят д-р Угринова изключително ценен специалист. Доверието ще бъде в основата на отношенията Ви, тъй като тя ще се постарае да направи терапията възможно най-щадяща. Освен лекар и преподавател д-р Угринова е и автор и съавтор на редица книги, статии и научни публикации.

 

Д-р Димитър Момчилов
Уролог

Макар да е сред най-добрите и търсени специалисти в областта си, д-р Момчилов е запазил човечността си, разбирането към родителите и техните деца, и чувството си за хумор. Сериозната му професионална квалификация, както и умелият подход към децата го правят безспорен авторитет и предпочитан избор сред родителите. Д-р Димитър Момчилов е завеждал Отделение по детска урология към УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“, понастоящем има частна практика.

Илона Нешкова
Акушерка

“Реших, че искам да съм акушерка, докато карах проблемна бременност с първия ми син. Едновременно с удивлението ми от процеса на развитието на човешко същество в утробата ми, се наложи да изпитам и почти всички най-негативни преживявания, които системата за майчино здравеопазване можеше да предложи. Колкото повече научавах за бременността и раждането, толкова по-ясно виждах необходимостта от промяна в грижите за жените и бебетата. Личният ми опит ми дава, може би, най-стабилната основа за добра грижа за жените – да ги слушам и да им вярвам. Няма нещо, което жената преживява по време на бременността, раждането и след това, което да няма значение. Единственото, което трябва да правим, е да сме с широко отворени очи, уши и умове.” Практикува е акушерски кабинет “Зебра”.

Йоана Станчева
Акушерка

“Преди да стана акушерка, работех с текстове и организирах събития. След раждането на първото ми дете реших, че искам да имам принос в област с директна полза за жените. Станах активист за подобряване на условията за раждане, подкрепях семейства по време на бременността и раждането като дула и завърших Медицински университет – София, за да стана акушерка. Бременността и възможностите на тялото ме изумяват ежедневно и захранват желанието ми за творчески живот. Имам три момченца, родени и кърмени активно, заради които уважавам избора и отговорността да имаш дете.” Практикува в акушерски кабинет “Зебра”.

Ива Петкова
Педагог, консултант по кърмене, бебеносене и отглеждане на децата

Много ценен човек, майка на 3 дечица и специалист в много направления. Педагог по образование и призвание, Ивето не спира да учи, да се усъвършенства и да добива допълнителни квалификации, които след това умело прилага в работата си с майките. Мила, откликваща и много грижовна, Ива е истинско въплъщение на идеята, че родителите трябва да си помагаме и да се подкрепяме. Не пести сили и е истински идеалист във всичко, което прави. Прекрасен човек и много добър специалист, който ще Ви помогне както в първите дни след раждането, така и в грижата за децата след това.

Д-р Надежда Римпова
Педиатър

Млада, амбициозна, конкретна, добронамерена, загрижена и истиснки добра. И като човек, и като специалист в работата си. Пожелаваме успех на д-р Римпова и се радвам, че имаме възмпжност да работим с нея. Завършва Медицински университет, гр. София през 2012 год. От 2015 год. до 2019 г. е асистент към Медицинки унивеситет, гр. София, Катедра по Педиатрия в Клиника по Пулмология и интензивно отделение на СБАЛДБ „Проф. д-р Иван Митев“, гр. София. През 2017 год. придобива специалност Детски болести и е докторант към Медицински университет, гр. София. Докторант е по тема в областта на некласически функции на витамин D. Статус на витамин D при деца с остра пневмония и здрави контроли. Участва в редица форуми и научни срещи с българско и международно участие в областта на общата и спешната педиатрия. Има завършени курсове по интензивна терапия и практически курс по педиатрия във Варшава, Полша.Членува в Българския лекарски съюз и Българското национално сдружение по Детска Ендокринология. Част е от екипа на Детско отделение на УМБАЛ “Софиямед” от м. февруари 2020, a от м.октомври е  началник на отделението.

София Щерева-Кацарова
Психолог

Огромната практика и природната отзивчивост на София й дават възможност да практикува и да участва в редица значими проекти в сферата. Психолог е в първия сайт за психотерапия он лайн www.e-therapy.bg, под ръководството на Ани Владимирова, както и в СБАЛАГ ” Торакс-Д-р Сава Бояджиев” гр. Пловдив, отделно се занимава с арт терапия, детска игрова терапия и притежава сертификат за прилагане на Картинен тест за фонологично осъзнаване за деца от 4 до 7 години (за превенция на дислексия). Практическата насоченост на програмите, които разработва и иновативният подход на e-therapy за работа във виртуална среда, както и поредицата тренинги, супервизии и ежедневните срещи в кабинета по арт терапия за родители в „Училище за бременни” формират професионалния й опит, с който Софи може да Ви бъде много полезна!

Мария Нориега
Една от най-известните майки на близначки

Журналист и преводач, автор на популярния блог „За близнаците“ и на книгата “Захранване, водено от бебето – лесно съвременно здравословно!”. Майка е на две вече почти пораснали дъщери. Мария помага от години на родителите на близнаци (и не само) с многобройни статии и публикации, посветени на кърменето, захранването и родителството като цяло.

Д-р Иванка Янкова
Педиатър и неонатолог

Огромният опит и истинската съпричастност към проблемите на току-що родените правят д-р Янкова един истински ценен специалист и човек. Сред най-добрите. Който влага сърце и душа в работата си. И как иначе, като пациенти са най-малките, беззащитни и мили същества на света – новородените. Завършила медицина в Медицинска академия, гр. София, през 1994 година. От 1995 до 2002 година работи последователно като участъков педиатър, училищен педиатър, общопрактикуващ лекар и дежурен в неотложно звено. От 2002 година работи като неонатолог в Първа АГ болница „Св.София“ (10 години), паралелно в Първа МБАЛ, отделение за недоносени деца и СБАЛДБ „ Проф. Д-р Иван Митев“ (2,5 години), Втора САГБАЛ“ Шейново“ (4 години), УМБАЛ“Св.Анна“, гр. София, като завеждащ Неонатологично отделение – 1 година. От 2019 г. до момента е в екипа на Неонатологично отделение на болница „ Д-р Щерев“. Има придобити специалности по Детски болести (2008 година) и Неонатология (2014 година). Члена на Българската асоциация по Неонатология, участва в написването на учебник по детски болести за специалистите по здравни грижи. Основните интереси са в областастта на неонатологията, където има и най-голяма практика.

Д-р Радка Видева
Акушер-гинеколог

Д-р Видева практикува в Пловдив и има над 20 години опит. На базата на опита и дългогодишната си практика е научила, че отношението и доверието между пациент и лекар са в основата на тази професия. Извършва прегледи и съвременно лечение на акушеро-гинекологични заболявания, различни видове изследвания и процедури, наблюдение на бременност в женска консултация. Част е от екипа специалисти на АГ Клиника Торакс Пловдив.

Габриела Сивриева
Кинезитерапевт

Един от най-добрите кинезитерапевти не само в София, но и в България. С отлични познания и прекрасно отношение към децата, независимо от възрастта и проблемите, с които отиват при нея. Разбира се, прочитайки визитката си, тя няма да е съгласна с тези хвалби, но те са факт и са проверени от много, много родители. Габи не е по приказките, а по действията и ще се убедите в това още щом се срещнете е с нея. Приветлива и лъчезарна тя ще изгради прекрасна връзка с Вас и с детето Ви, а ефективността от работата й ще е на лице. Без сълзи, без насилие, без истерии. Нещо важно и рядко срещано в тази сфера.

 
райна-томова

Д-р Райна Томова
Лекар, специалист по хранене, хомеопат

Дългогодишната практика на д-р Томова я прави професионалист в областта й, а човечността и благородството й са онова, което ние пациентите вярваме, че трябва да притежава всеки медик. Припознала холистичната медицина като правилния подход към човешкото здраве, д-р Томова практикува едновременно хомеопатия, нутриционистика и разбира се, знанията си като лекар.

Д-р Таня Андреева
Педиатър и ревматолог

Истински активист за доброто. Мисионер в работата и в живота си, д-р Андреева е млада, амбициозна и много последователна във всичко, с което се захваща. Всеотдайна, грижовна, професионалист в работата си и идеалист по душа.

Д-р Златомира Арабаджиева
Акушер-гинеколог

Млада, способна, конкретна, реална и с желание да работи. Такава е д-р Арабаджиева, която не си пести времето и усилията да обяснява, да презентира, да разказва и да прави каквото е необходимо, за да може да бъде постигната целта – мама и бебе да са добре и щастливи. Имате въпроси за бременността и раждането си, но Ви се струва, че все Ви претупват, никога няма достатъчно време, а на питанията Ви се отвръща с пренебрежение. Не, това няма да Ви се случи при нея. Тя ще обърне нужното внимание и ще го направи с желание и толерантност, както изисква професията, но и личността й.

Олга Дукат

Олга Дукат
Акушерка, дула, консултант по кърмене, инструктор по йога, пилатес, както и по бебеносене, автор на книгата „Раждане с любов“, майка на 4 деца.

Какво е общото между всичко това? Естествените идеи и разбирането на Олга, че родителството трябва да бъде в хармония с природата. Олга Дукат е сред малкото хора в страната ни, които наистина са еко, но не просто защото е модерно и в момента трендът е такъв, а защото разбирането й за света е такова. Тя е естествена в начина, по който изглежда, в начина по който се държи, в толерантността и добронамереността си към всички, в подхода, с който отглежда децата си, в начина, по който работи и живее. Никъде не можете да намерите противоречие. Точно както е в природата.

Цветана Вълканова
Детски Рехабилитатор

Повече от 41 години професионален стаж като детски физиотерапевт в Дом Майка и дете и в Дневен център за деца и младежи с увреждания “Зорница”. Специализирала в Института по Педиатрия – “Рехабилитация на деца от 0-3 год.”, “Рехабилитация на деца с ДЦП”, “Работа с деца със СОП (специални образователни потребности – аутисти, хиперактивни деца.

Боряна Ганчева 
Лаборатории “Цибалаб”

С малко дете почти непрекъснато се налагат някакви изследвания. Задължителни, препоръчителни, такива, които сами инициираме в безпокойството си. И след това излизат резултатите и не ни е съвсем ясно какво значат. Само референтните стойности не ни вършат работа, личният лекар е лаконичен, а въпросите са много. И тогава започва паниката и търсенето на отговори по форумите. Не е нужно, имаме перфектният човек, който може да Ви даде насоки. Мила, отзивчива и чудесен професионалист, Боряна е нашият гид в дебрите на непонятните лабораторни резултати.

 

Надежда Милева
Детски психолог и психотерапевт

Детско-юношески психолог, позитивен психотерапевт, арт терапевт, но най-вече човек, който много добре общува с децата и техните родители. Умее да ги разбира, да разплита проблемите им и да им помага да достигат до решенията. Безспорен специалист в областта си, с неизброимо много квалификации и натрупан опит зад гърба си. Конкретна, изключително добронамерена, целеустремена и с дарбата да общува простичко и практично, с което спечелва както уважението, така и искрената симпатия на всички.

Д-р Вероника Живкова
Стоматолог и майка на Бате Дани

Д-р Живкова е дипломиран стоматолог с близо 10-годишен опит с пациенти. Предимно деца. Млада, симпатична и изпълнена с енергия д-р Живкова е един от най-усмихнатите, добронамерени и прецизни специалисти по дентална медицина в момента. Освен активен лекар тя е и майка на прекрасно момченце, което й дава вдъхновение и я тренира на търпение.

Грета Вълканова
Детски Рехабилитатор

Завършила специалност “Медицинска рехабилитация и ерготерапия”. Специализирала през 2016 г. акупунктура, акупресура и мокситерапия при проф. Горанова, както и специализирани курсове за кинезитерапия в педиатрията. Работила е в Правителствена болница “Лозенец” и “ВМА”, където натрупва опит в областта на ортопедията, травматологията и педиатрията.

Д-р Деница Желева
Дерматолог

Млада, амбициозна, целеустремена, неуморна и много талантлива. Една от големите надежди на българската дерматология. Ценен човек и професионалист, който, за щастие, работи в България. Споделя, че професионалните й интереси са насочени към кожните заболявания, полово-предаваните инфекции, естетичната дерматология, детската дерматология и лазерни и апаратни процедури.

Валентин Стоилов
Психолог, семеен терапевт


Конкретен, отговорен, прецизен, прозорлив и ефективен. Това са едва една част от първите асоциации, които г-н Стоилов поражда в събеседника си само минути след запознанството. Естествено след това идва доверието. Да споделиш, да попиташ и да повериш най-ценното си. Психолог по професия, Валентин Стоилов умело работи с деца и техните родители от най-ранна до късна тийнейджърска възраст. И след това. Професионалист от висок ранг, който практикува в България и в Лондон. Но както често се случва с истински заетите хора, които поемат десетки ангажименти, той е на разположение и в готовност да помогне. И го прави. Прецизно, ефективно и отговорно. В унисон с личността си.

Ивелина Гърова
Кинезитерапевт

Специалист по “Кинезитерапия в ортопедията и травматологията”. С редица допълнителни квалификации, включващи следните курсове:
– Мобилизации по Mulligan – щадяща за пациента техника, която въздейства пряко върху блокирали стави – изпълнението й е напълно безболезнено за хората, които се подлагат на нея);
– Dry needling (сухи игли): метод за иглотерапия, при който бързо и ефективно се третират мускулни схващания, остри и хронични болки във врата и кръста, проблеми в темпо-мандибуларна става, болка с неустановен произход в мускулите, последиците от застоялия начин на живот;
– Cyriax: следдипломно обучение по съвременна ортопедична медицина. Cyriax е метод за лечение на възпаления на сухожилия и връзки;

Сабиха Мустафа
Професионален коуч Fearless Single moms by choice

Да бъдеш самотна майка, защото така искаш, може да е най-доброто решение в живота ти! Да ти спести години на търсене, лутане и самота. Да запълни празнотата, която усещаш. Да осмисли и мотивира много повече аспекти от живота ти, отколкото някога си предполагала. Безспорно майчинството взима много, но дава още повече. Когато желанието ти да бъдеш майка е голямо, не е нужно да чакаш нищо друго. Можеш да го направиш сама. Без правилния партньор. Той може да се появи и впоследствие. Никога не е късно да срещнеш сродната си душа. Но времето, за да имаш дете е ограничено. Решението е трудно и предизвикателно. Има как да се подготвите, има на какви въпроси да си отговорите, преди да вземете решение. Нужна е както информация, така и подкрепа. Можете да разчитате и на двете. От човек, който не просто консултира и работи като професионален коуч в областта, но е и преминал през целия път на това без страх да станеш самотна майка, защото така си решила и го искаш.

 

Д-р Мая Христозова
Ендокринолог

Млад, амбициозен и талантлив кадър в ендокринологията. Д-р Христозова има редица допълнителни обучения и курсове и успешно помага на пациенти с проблеми в областта на Невроендокринология, болестите на щитовидната жлеза, репродуктивната ендокринология, захарния диабет.

Д-р Росица Денчева
Дерматолог

Д-р Денчева е сред най-уважаваните специалисти в България в областта на дерматологията и венерологията. Член е на редица научни организации.
За нея пациентите споделят, че е вечно усмихната, дружелюбна и предразполагаща, с което и печели тяхното доверие и спокойствие.
Д-р Денчева завършва медицина в МУ-София и започва своя професионален път като специализиращ лекар и аспирант в Катедрата по дерматология и венерология, след което продължава развитието си като дерматолог и мениджър на Център за сексуално здраве – София, Лекари без граници. Практикува и в Университетска болница „Александровска”, и Токуда, където е началник на отделението по дерматология и венерология през първите 5 години от създаването на болницата.
През 2010 г. заедно с д-р Ивайло Петров основават ”Дерматологична клиника София” – една от най-успешните частни групови практики в сферата.
През 2017 г. основава клиника REVERSE като част от Дерматологична клиника „София“, която има за цел да насочи усилията си изцяло към дерматологичната естетика.

Петя Гиева
Психолог и съосновател на Кооперативна академия

Човек, на когото можеш да повериш най-ценното, децата, и да си уверен, че ще се справи по-добро и от теб самия. Прекрасна, слънчева, истински добра, по детски невинна и с мисия – децата и техните реални интереси. Петя Гиева е психолог, съосновател на Кооперативна академия, където разкрива пространство за общуване и израстване на деца и родители. Мечтае с шепа хлапета в кооперативен център “Летящата Класна Стая”, където провежда своята Зелена академия за мъници. Поддръжник на алтернативното образование, води курсове и квалификации за учители по методите на Reggio Emilia, Nature Pedagogics, Play Therapy и Hands-on Experience. Разработва холистична методика за работа с деца, основана на връзката с Природата и естественото изкуство и приказките за деца. Води редица семинари, обучения и тренинги за родителски умения като Съзнателно родителство, LearnGrowLove, Посей любов и много други.
Увлича се по експресивна групова терапия, съвременно изкуство, стара фотография и малките родопски селца.

Ваня Дункова

Ваня Дункова
Детски психолог и специалист по психомоторика

Още един от хората с призвание. След успешна журналистическа реализация, кариерата й поема рязък завой към психологията – там, където всъщност е сърцето й отдавна. Открива метода за подкрепа на детското развитие, превенция и терапия „Психомоторика”, който има цялостен поглед върху човешкото същество (тяло и ум) и работи през разгадаване на психичния свят на детето, което играе, и се обучава при български и европейски специалисти. Осъзнавайки, че движението е най-краткият път към детската психика и опора за изграждане на добри взаимоотношения, умения за адаптивност, самостоятелност и независимост, Ваня се стреми да предава и развива опита си, за да могат повече деца и родители да се докоснат до ползите от него.

Д-р Радина Андонова
Инфекциозни болести

Още един млад, амбициозен и много отзивчив лекар. Съчетанието между личните й качествата и солидната медицинска подготовка превръщат д-р Андонова в един много ценен човек и специалист. В момента работи в катедра “Инфекциозни болести” на Военномедицинска академия. От месец януари 2018 г. е военнослужещ лекар с присвоено звание „лейтенант“.  Д-р Андонова е била на обучения в Испания, Холандия, Ирландия, Словакия, както и на едномесечна специализация в университетска болница Лозана, Швейцария. Има интереси в областта на кърлежово-преносимите заболявания, вирусните хепатити, имунодефицитни състояние – HIV-инфекция, инфекции при пациенти със солидни и костно-мозъчни трансплантации.

Д-р Диана Димова
Общопрактикуващ лекар с педиатричен профил

Има хора, които работят и не си пестят времето, усилията и енергията. Просто вярват, че трябва да се стараят повече, да дават, без непременно да очакват отплата, да имат кауза и да допринасят за нея. Ето такъв човек е д-р Димова. Прекрасен! Професионалните й качества са безспорни, а добрината и усмивката й – те са скритите й таланти. Местоработата й е Поликлиника България, а научнитe и професионалните й интереси са в областта на амбулаторната педиатрия и кардиология (за деца и възрастни).

Елена Мечева
Психолог и психодрама терапевт

По образование съм клиничен и консултативен психолог, с допълнителна специализация по психодрама. С деца започнах да работя преди почти 12 години, през което време имах възможността да се убедя, че основното в работата на психолога са две неща – изграждането на доверие и фактът, че готовите отговори често не вършат работа. За постигането на първото търся автентичността в професионалното общуване, консистентност на думи и дела. А заради второто се стремя към постоянно усъвършенстване – лично и професионално. Действително вярвам, че намирането на решения в трудни моменти е процес, а не някакво готово и разчертано по стъпки знание. В работата си разчитам на креативността на психодрамата и арт-техниките като цяло, но и на задълбочения поглед и обяснителните механизми на психоаналитичния метод.

Д-р Виолина Тодева
Специалист по кожни и венерически болести

В професионалната си биография има редица курсове и допълнителни квалификации в областта на дерматология. Специалните интереси на д-р Тодева са в областта на витилиго, акне, полово предавани болести, алергичните кожни реакции и заболявания, екземи, атопичния дерматит. Д-р Тодева е участвала в два спечелени научни проекти за дерматоалергологични заболявания при различни рискови групи и медицински работници и е стипендиант на Витилиго мастер клас за България. В работата си, както и в контакта си с хората, е сериозна, приветлива, педантична, изключително прецизна и задълбочена.

Д-р Елена Чапалова
Сертифициран консултант по детски сън, лекар, майка на две прекрасни момчета

Цялостен, панорамен поглев върху въпросите за здравето, съня и режима на бебето. Динамична и борбена – никога не спира да се обучава и да надграждам знанията и уменията си. “В момента изцяло съм отдадена на каузата за създаване на информираност за детския сън в България, за да могат все повече семейства да имат нужната информация от самото начало и да не допускат грешки, които водят до създаване на нежелани навици и недоспиване на цялото семейство. Дълбоко вярвам, че родителството може да е по-щастливо – с добре спящи деца.”

Десислава Пеева

Десислава Пеева
Консултант по кърмене

Юрист по образование и консултант по кърмене по професия, Деси работи с прецизността и коректността на правото, но с любовта и вниманието на майка. Загрижена, заинтересована, справедлива, идеалист и активист – една малка част от личните и професионални качества на Деси.

Христина Янева
Консултант по кърмене

Първата асоциация, която човек си прави за нея е „Всичко за кърменето“. Неслучайно дългогодишната кариера в областта на кърменето доведе до издаването на едноименната книга, в която всичко е структурирано простичко и практично. Но подплатено със съответните референции и наука. Христина е един от най-информираните специалисти в областта на кърменето, захранването и храненето на бебетата. Енциклопедия от знания, която винаги е в готовност да се отзове, когато има проблем. Сертифизиран IBCLC консултант по кърмене и дипломиран лекарски асистент.

Надя Димитрова

Надя Димитрова
Дула, консултант по кърмене

Doulahoodmamafood – както е по-известна сред интернет средите. Мила, лъчезарна, приветлива, добронамерена, с огромно желание и ентусиазъм да помага – такава е Надя Димитрова. Напоследък Надето може да бъде забелязана да се изявява, със същия ентусиазъм и внимание, и на кулинарната арена, където смесва качествена храна в здравословни съчетания. Професията й е да помага на жените преди, по време на и след раждането, а призванието й е да го прави с майчинска топлота и грижа. Където, когато и ако има нужда. Първата постпартум дула в България, която може да Ви помогне както по време на раждането, така и в първите и най-трудни дни след това.

росица-божкова

Росица Божкова
Инструктор по йога и водещ на лекции за бъдещи родители

Спокойна и хармонична Роси дава усещане за мъдрост и познание отвъд общоприетите рамки. Филолог и психолог по образование, йога последовател по убеждения, писател, дула, ихинструктор и лектор с магнетизъм и харизма по професия. В центъра й, точно както и в личността й, успешно се съчетават познания и опитност от Изтока и Запада. От теорията и практиката. От новото и старото. Пресечната точка на всичко това е студио „Янтра“.

любка-георгиева

Любка Георгиева
Фармацевт и управител на верига аптеки

Когато в душата и сърцето си искаш да помагаш, винаги се намира начин това добро да излезе навън и да се изяви. Как се съчетава майчинската грижа с професията на фармацевт? На този въпрос може да отговори именно тя. Дългогодишната фармацевтична практика на Любчето, както е известна сред клиентите и колегите си, дава основата на една солидна кариера в областта. Желанието й да помага, а не просто да продава лекарства, са допринесли през годините да анализира и наблюдава тенденциите и новостите във фармацията и медицината. Което, в крайна сметка, естествено привлича хората и не е случайно, че те се консултират с нея като с лекар и й се доверяват напълно. С мила усмивка, добронамерено и с чувство за съпричастност и отговорност Любчето поема ролята на пътеводител в сложния и динамичен свят на фармацията.

Лили Георгиева
Консултант по кариерно развитие и промяна

Кариерата Ви не е това, което сте си представяли… или думата кариера не ви допада и предпочитате любимо дело, призвание, мисия? Майчинството е пренаредило приоритетите Ви така, че вече не можете да се върнете на старата работа, или просто вече не искате?  Усещате празнота и парещо чувство на неудовлетворение? Знаем какво Ви трябва. Имате нужда от промяна, но не каква да е, а „От любов към себе си“. Едноименната книга и авторката й – Лили Георгиева, са ключът към щастливия професионален живот, ръка за ръка с личния, а не за сметка на него. Изреждайки имената на специалистите ни, вероятно сте забелязали, че те са сред най-добrите в областта си, а кариерите им са се превърнали в призвание и мисия. Ако искате и Вие да усещате пламъка в професията си и да горите в това, което правите, потърсете консултанта по кариерно развитие и промяна Лили Георгиева. Тя ще Ви помогне да придобиете яснотата и увереността, от които имате нужда.

Д-р Ива Иванова
Педиатър

Лекар с много опит и отношение към пациентите. Толерантна и търпелива към особеностите на най-малките, д-р Иванова съчетава редица професионални и човешки качества. Лекар, който търси причините зад симптомите и се стреми да лекува, а не просто да изписва лекарства.

Д-р Даниел Гайдаров
Уролог

Основните интереси на д-р Гайдаров са да помага на пациентите си. В областта на детската урология го интересуват темите за внедряване и популяризиране на миниинвазивните методи и техники за лечение на урологичните заболявания при деца. При урологията за възрастни: eндоскопско и лапароскопско лечение на ДПХ (трансуретрална резекция на простата, лазерна вапоризация и енуклеация, лапароскопска аденомектомия); eндоскопско и лапароскопско лечение на нефролитиазна болест и нейните усложнения; eндоскопско и лапароскопско лечение на онкологичните заболявания в урологията (карцином на пикочен мехур, простатна жлеза и карцином на бъбрека).

Доротея Панова
Психолог, фамилен терапевт, арт психотерапевт

Още един доказан професионалист. С дългогодишна практика в консултирането на семейства и двойки, Доротея влага в работата си любов, чувствителност и професионализъм. И резултатите не закъсняват. А обратната връзка е категорична и положителна. Зад гърба си има солиден терапевтичен и преподавателски опит. Притежава изключителното умение да съчетава потенциала на изкуството и психотерапията, като използва арт-терапевтични техники. Един от първите терапевти в България, използващ емоционално фокусирана терапия за двойки.

Андриан Георгиев
Инструктор по първа помощ

Млад, забавен, ентусиазиран, с желание да помогне и да променя – това е Анди, част от екипа стоящ зад FirstAidbg.com и Училище по първа помощ. Мисионер в работата си и забавен добряк в общуването с хората. Едновременно компетентен професионалист, но също така достатъчно атрактивен и готин, което го прави изключително ефективен обучител. Шампион в състезанията по първа помощ на международно ниво, той ще Ви даде знания и умения, които могат да се окажат най-важните в живота Ви. Човек, който знае, че простите умения спасяват живот и се опитва да помогнат на другите. Без претенции, без проформи, без извинения, без компромиси в качеството.

Лена Лалчева
Психолог и психотерапевт

С повече от 10-годишна практика. Фокусира се върху тревожните разстройства при децата, преживяването на панически, тревожни атаки и обсесивно-компулсивно разстройство. Работи с подрастващи с проблеми в комуникацията и адаптирането в средата на връстници, социална тревожност, преживяването на психически и емоционален тормоз в училище. Има опит с деца с различни обучителни затруднения, а основният й принцип при проблеми в поведението на малки деца е: „Малко са децата, които се раждат с проблеми. Ние, родителите сме хората, които подкрепят проблемите в поведението на децата. Ето защо, първата работа трябва да започне от нас.“ Можете да задавате въпросите си към нея на всички теми, които касаят комуникацията родители-деца, тревожност при деца и подрастващи, изграждане на самочувствие в ранна възраст.

Лиляна Тръпчева
Детски психолог

Едно от изтъкнатите имена в детската психология. С голям опит в работата с деца, юноши и семейства, осиновявания, превенция на изоставянето, деца с диагноза „Хиперактивност и разстройство на вниманието“, деца с девиантно поведение, отпадащи от училище, с асоциални и агресивни прояви и други поведенчески симптоми. Сериозните казуси, с които е наситен професионалния път на Лили и дават възможност да развива, усъвършенства и обогатява биографията си. Но най-вече да помага. На родителите в пътя им към разбиране на детското поведение и емоции. Различна, прозорлива и в същото време разбираща и толерантна. Майка на момиченце.

Деси Иванова
Психолог и специалист по австралийската система за ранно детско развитие КиндиРу, майка

„Завършила съм психология в СУ и магистратура в САЩ – MBA. В бурно развиващата ми се кариера, свързана с управление на хора и процеси, съм се стремяла да насочвам всеки към развитие и усъвършенстване. Работих с много амбициозни хора. Сред тях, такива, които с лекота придобиваха нови знания и умения, но имаше сериозен процент хора, които искаха, полагаха усилия, НО нещо им пречеше. В търсене на обединяващото звено, срещнах КиндиРу и днес вече зная, че корените на успеха се крият в правилното развитие през първите пет години от живота на човека. Вярвам, че работата ми създава възможност децата да разгърнат максималния си потенциал и да се превърнат в успешни възрастни.“

Елена Кръстева
Психолог и фамилен терапевт

Психолог, фамилен психотерапевт, дула CD(DONA), консултант по кърмене, съосновател на Асоциация на българските дули, съосновател на Център за Емоционално фокусирана терапия.
Елена е сред малкото хора, които съчетават много неща, но го правят толкова естествено и логично, сякаш са намерили призванието си. И все пак общото е фокусът върху семейството и вярването, че удовлетворени в партньорските си отношения родители отглеждат психично здрави и щастливи деца. Елена притежава особена чувствителност към потребностите на бременните и раждащите жени и техните семейства.
Хубаво е да срещаш и да работиш с хора, които са на мястото си и на пътя си. Винаги си личи, когато професията е не просто работа, а мисия.

Валентина Бевакуа
Професионален козметолог

Притежава професионална квалификация “експерт по козметични и парфюмерийни продукти” в специалността “козметична химия” към Химикотехнологичния и металургичен университет в София. Специализира козметика и битова химия към Факултета по химия и фармация, Софийски университет “Св. Климент Охридски”. Дипломиран козметик, дипломиран икономист със специалност „маркетинг“.  Валентина е единствената българка, завършила козметична и дермоестетична психология в Милано към Италианската асоциация по психоестетика. В качеството си на козметичен експерт, Валентина провежда свой формат обучителни курсове по изработка на козметични кремове, миещи средства, хиалуронова киселина, въведение в козметичните съставки и други. Нейна разработка са формулите за редица козметични продукти, които са добре познати на пазара.

Освен това, Валентина, чрез своя уебсайт за етични и естествени продукти Екомама, се грижи до българските потребители да достигнат качествени и подбрани продукти за цялото семейство.

Инна Минкова
Психолог

Завършва Клинична и консултативна психология в СУ ”Св. Климент Охридски” и асистентско ниво по Психодрама към „Психотерапия 2000”. От 10 г. работи с деца с различни трудности в развитието и предизвикателства в поведението, както и с техните родители.

Маргарита Габровска
Логопед, специалист по ранно детско развитие

Практикува като логопед от 2011 г., а във фокуса на работата й са децата в ранна възраст (0-3 г.). Част е от екипа на Фондация “Нашите недоносени деца” и Семеен център “Малки чудеса”, създаден от Фондацията. Подкрепя провеждането на кенгуру-грижи в отделението за недоносени бебета в САГБАЛ “Шейново”. В допълнение, има докторска степен по Философия в областта на етиката на грижата за деца с тежки диагнози.

Анета Жечева
Психолог

Имате нужда от детски психолог? Който едновременно да бъде опитен и доказано ефективен, но също така добронамерен и говорещ на „детски“. Съчетание между съвременно познание, дългогодишен опит и онази получена с висше дарба да общува с децата и техните родители. Няма нужда да търсите повече. Имената им са Анета Жечева и Антоанета Христова. Те са център „Плиска“, в близост до емблематичния, но вече превърнат в банка хотел. Ако имате проблем с детето си, то по всяка вероятност това е адресът, на който може да намерите решението.

Антоанета Христева
Психолог

Имате нужда от детски психолог? Който едновременно да бъде опитен и доказано ефективен, но също така добронамерен и говорещ на „детски“. Съчетание между съвременно познание, дългогодишен опит и онази получена с висше дарба да общува с децата и техните родители. Няма нужда да търсите повече. Имената им са Анета Жечева и Антоанета Христова. Те са център „Плиска“, в близост до емблематичния, но вече превърнат в банка хотел. Ако имате проблем с детето си, то по всяка вероятност това е адресът, на който може да намерите решението.

Михаела Табакова
Психолог

Михаела Табакова – завършва Клинична психология – психоналитична перспектива в „Нов Български Университет“ и формира Психоанализа към „Българско общество за лаканианска психоанализа“. От 8 години работи с деца с трудности в развитието и с техните родители. Има опит като детски психолог и консултант в детска градина от 8 години.

Милица Соколов
Медицинска рехабилитация и ерготерапия

Завършва медицинска рехабилитация и ерготерапия към Софийски университет. В момента следва Ерготерапия като магистърска програма. Проявава интерес към детското, най-чистото мислене и поглед към заобикалящия гo свят. Както и самата тя казва: “Няма нищо по-хубаво да работиш с деца, да им даваш подкрепа и стимул да преодоляват препятствията пред тях”. По време на студентската практика установява, че всяко едно дете е уникално само по себе си и има потенциал за “големи чудеса”. Според нея изключително важни са емоционалното, социалното, както и двигателното развитие на едно дете. Ето защо се насочва към ерготерапията. В момента дава от опита и любовта си на най-малките чудеса в Семеен Център „Малки чудеса“, създаден от Фондация „Нашите недоносени деца“.

Женя Милушева
Психолог

Казвам се Женя Милушева и работя като детско-юношески психолог. Специализирам в областта на фамилната, когнитивно-поведенческата и игрова терапия, сертифицирана съм в използването на редица инструменти за диагностика и се старая непрекъснато да повишавам квалификацията си. Работя с децата и техните семейства, които се справят с поведенчески и емоционални проблеми, трудности във взаимоотношенията и обучителни трудности. Също така подкрепям семействата, преживяващи кризи като: развод, посрещане на нови членове на семейството и загуби. Имам щастието да обичам работата си, а свободното си време с удоволствие прекарвам със семейството си.

Татяна Митова
Логопед

Татяна Митова е логопед с опит в работата с деца със специфични езикови затруднения. Има бакалавърска степен по логопедия и магистърски степени от програмите „Комуникативни нарушения на развитието“ и „Предучилищна педагогика“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Завършила е обучение за работа по метода на Монтесори и обучение по Монтесори метод за деца със специални образователни потребности. В момента практикува в Семеен център за “Малки чудеса”, създаден от Фондация „Нашите недоносени деца“. Повече от 10 години води занимания в група за деца със специални образователни потребности. Базов преподавател на СУ „Св. Климент Охридски“. Участвала в международно изследване на университета на Британска Колумбия за развитието на детската реч.

Невена Божилова
Психолог

Скромна, сърдечна, открита, добронамерена и с желание да помага – ето това е Невена Божилова. Опитът й е основно при терапия с тревожност, агресивно поведение, автоагресия, проблеми в общуването, страхове, стрес, проблеми с адаптацията, системни затруднения в обучението, проблеми с концентрацията, хранителни разстройства, употреба на психоактивни вещества. Работи с деца, възрастни и семейства. Личната й чувствителност и склонност към емпатия я правят изключително конкретна и ориентирана към решаване на проблемите. В обясненията си е нагледна, изчерпателна и много полезна! Всичко това я поставя на челно място сред психолозите в страната.

Ани Събева
Консултант по бебеносене

Дейна, неуморна активистка, която ще Ви зарази с усмивката си и веднага ще станете приятелки. Няма нужда да “чупите” дистанцията, защото искрената добронамереност на Ани предизвиква такава симпатия, че не е нужно повече, за да й се доверите. За себе си казва: “Икономист по образование и майка по душа. През последните години се занимавах с международна търговия и управление. След раждането на моят син, животът ми се преобърна и интересите ми се насочиха към отглеждането на деца. Станах консултант по бебеносене, активно разпространяващ правилното и ергономично носене на бебе, основател и собственик на библиотека Слингомания, учредител на Национална асоциация на бебеносещите в България и организатор на Слинго Фест.”

Мая Угрюмова
Психолог и фамилен психотерапевт

Мая е професионалист, който работи с деца, тийнейджъри и техните семейства над 17 години по разнообразни теми и в различен контекст. Тя е завършила магистърска степен по „Психология“ и е специализирала фамилна психотерапия. Мая има значим опит в сферата на образованието като училищен психолог в подкрепата на деца, срещащи някои предизвикателства в процеса на обучение. Паралелно с това работи и в сферата на здравеопазването и има опит при работа с хронично и остро болни и техните семейства.

Галина Тодорова
Психолог и психотерапевт

Сертифициран психолог-консултант към Българската асоциация по когнитивно-поведенческа психотерапия (БАКПП). Харизматична и много отдадена, Галина работи в различни сфера, а практиката й е в гр. Варна. За практиката си казва, че използва техники и концепции от когнитивно-поведенческата терапевтична школа и школата по екзистенциална психотерапия, но преди всички тях се доверява на сърцето си. Дълбоко вярва, че “онова, което лекуваме е в крайна сметка нашата неосъзнатост. Симптомите са само нейните различни следствия.” А съчетаването на терапевтичните техники с уменията на терапевта, съобразно уникалността на всеки един клиент, позволява и радикалното му лечение.

Руслана Анастасова
Ерготерапевт

“Кажи ми и ще забравя, научи ме и ще запомня, покажи ми и ще мога”- това е мотото, което ме движи напред в личния и професионалния живот.
Завършила съм “Социални дейности” в СУ и магистратура Ерготерапия. Работя с деца и техните семейства повече от 15 г., като основният фокус е активно включване на децата в дейности от тяхното ежедневие, които са типична за съответната възраст.
Практикувам ерготерапия в ранна детска и училищна възраст, подкрепа на родители по пътя на отглеждане и подкрепа на деца, които имат особености в развитието. Философията, която ме води през годините на моето лично и професионално израстване е, че търпението, сензитивността и автентичността са ключови фактори при работата с деца и техните семейства.

Златина Желева
Психолог, консултант по кърмене, дула и още един добър човек

По професия съм психолог, но имам и десетгодишен опит като медицинска сестра в системата на Спешна помощ. От 2007 до 2016 г. съм преминала цялостната обучителна програма по фамилна психотерапия към Психотерапевтичен институт – ПИСЕЛ, гр. София. Интерес за мен представляват семейните взаимоотношения и подобряването на партньорския и  родителския капацитет на хората, както и взаимовръзката между психологическите и соматични състояния.  Опитът ми с майки и семейства започна през 2007 г., когато стартира доброволческата ми дейност като консултант по кърмене. И към момента съм част от Национална асоциация „Подкрепа за кърмене” като координатор за Стара Загора. Благодарение на това съм  подкрепяла стотици майки и семейства в началото на опита им като родители. Обучавала съм се за дула в DONA International  и Спазвам Етичен кодекс и Стандарти на практика, утвърдени от Асоциация на българските дули и DONA International. В момента съм в процес на сертификация към DONA International.

Полина Гиргинова
Психотерапевт и семеен консултант

Професионалният път на Полина винаги е бил свързан с децата. Първоначално като учител, впоследствие като семеен консултант и психотерапевт (под супервизия). Желанието й да се усъвършенства, да учи и да помага я е водило през различни сфери на познанието за човека, първо през правото и учителската работа, след това към психологичното консултиране и психотерапията. Тя е асоцииран член на Българското неорайхианско психотерапевтично дружество. Участник и водещ на дискусии в конференциите на Българска асоциация по психотерапия. Полина е съосновател на “Сдружение за психично здраве Вега”, където практикува от 2011 г. до момента. Автор е на статии за психичното здраве и детското развитие. Майка е на две деца. В практиката си Полина работи с възрастни и с деца (заедно с техните родители).

Елена Дражева
Психолог и психотерапевт

Един от първите специалисти, с когото сме работили по темите за детското развитие, възпитание и като цяло психо-емоционалния свят. Много симпатична, отзивчива и изключително конкретна в подхода си. Психолог, специализирала клинична и социална работа и сертифициран позитивен психотерапевт. Собственик на Център за психологическа и социална подкрепа “Мисли различно”. Работи консултативно и терапевтично с деца, родители, възрастни и партньорски двойки. Провежда обучения и групи за личностно израстване.

Мария Палазова – Мая
Психолог и специалист по детско развитие

Повече от 10 години опит в  консултирането и терапевтична работа с деца, родителите им и възрастни. Работи с  деца със специфични особености в развитието и емоционално-поведенчески трудности.В практиката си е обучена и прилага различни и съвременни диагностични и терапевтични методи , подходи и инструменти. В последните 5 години Мая Мария Палазова работи с бебета и малки деца като представител и инструктор в австралийската система за ранно-детско развитие „Kindyroo” в гр. Бургас.  Автор и водещ на тренинги  и терапевтични групи за деца и  родители на теми, свързани с родителството и взаимодействието между родители и деца. Водещ на  групи за споделяне и емоционална подкрепа за майки на деца до 3 г.

Галина Кабаджова
Психолог и психотерапевт

Галина Кабаджова е доктор по психология и сертифициран психотерапевт, преподавател в СУ “св. Климент Охридски”. Тя е основател на Analysing Minds – платформа за личностно профилиране и обучения. Нейната частна практика се фокусира върху индивидуална, фамилна терапия и работа с деца. Води обучения по Психосоматика и Език на тялото, Как да разпознаваме лъжата и др. Тя специализира в работа с хора, преминаващи през проблеми във връзката и семейни такива, тревожност, депресия, стрес, промяна в начина на живот, траур и загуба, зависимости.

Галя Кузманова
Консултант по сън

Майка на две деца, сертифициран консултант и основател на Копче за сън – консултации по детски и бебешки сън.
Представете си бебетата да се раждаха с копче за сън! Нямаше да има толкова много изнервени деца и родители на предела на силите си.
Аз нямам магическа пръчка, с която да върна съня на детето Ви, но мога да изготвя индивидуален план за действие и да Ви дам цялата си подкрепа за да намерим копчето за сън на Вашето дете и да му помогнем да спи по-добре!

Рина Господинова
Консултант по кърмене, IBCLC

“Да си говоря за кърмене с родители – от моментите на трепетно очакване бебето да се роди, чак до отбиването. Като консултант се опитвам да помагам на майките да достигнат собствените си цели, свързани с кърменето – дали кърмене няколко месеца, кърмене комбинирано с даване на адаптирано мляко или изключително кърмене с плавно захранване и изчакване на готовността на детето да се отбие самó.” – това казва Рина по темата, а ние добавяме, че да получиш информация и подкрепа в момента, в който имаш нужда от тях – това е безценно.