Не забравяйте да пълните пералнята и миялната оптимално, така пестите ресурсите на природата. Какво означава добре напълнена пералня – когато в люка поставите юмрука си, и практически има място за него, но не за повече, нито по-малко дрехи.

Помнете също, че надвишаването на препоръчаната доза от даден препарат, дори тя да Ви се струва много малка, няма да направи изпирането по-ефективно, а напротив, ще направи изплакването непълноценно. Задръстените с остатъчен препарат тъкани имат неприятния навик да създават миризма на застояло в гардероба, а също и да пожълтяват. Не е достатъчно да се съобразяваме със знаците за пране на самите дрехи. Важно е да знаете, че посочената от производителя доза от препарата за изпиране е такава, с която той се е презастраховал с гаранция за ефект, тоест може да е преувеличена. Обикновено е напълно достатъчна половин или три четвърти доза.

Напомням, че задължително условие в еко почистването е, че първоначално трябва да почистим и профилактираме уредите си. Ако спазите принципите тези принципи ще сте в състояние да усетите как мирише истински чистото пране.

Валентина Бевакуа,
професионален козметолог, основател на сайта Еко мама