29:00 Имам дете на 10++ месеца, което от ден първи си спи само в леглото в самостоятелна стая. Когато беше на месец и нещо сама отказа нощните хранения /на АМ е/ и от тогава спи по цяла нощ без да се буди, Избиха й вече 8 зъба през което време също не се е будила нощем. И всичко това беше до края на осмия месец. От тогава изведнъж започна да се буди по няколко пъти нощем, при което като я взема на ръце заспива веднага, но като тръгна да я слалам в леглото й се събужда и почва отново да плаче. Трябва да я държа дълго време на ръце, за да не се събуди като я оставям в леглото. Понеже не мога да я държа по толкова време на ръце я взимам при нас в леглото, като тя не се буди в нашето легло и като минат 20-40 мин. я местя отново в нейното легло. Моля за съвет какво да направя, за да започне детето отново да спи по цяла нощ. Споделям информация за целия режим на сън:

  1. Ставане между 7-8 часа. Мляко, будуване.
  2. Първа дрямка около 9:30 часа, която трае 30-40 мин. – заспива на ръце. Винаги е много енергична и никога не ляга сама, а по-скоро се превъзбужда. Дори когато заспива в количката първо реве преди да се успокои и заспи.
  3. Втора Дрямка около 12:30-13:30 часа /понякога я пропуска/, трае около 30-40 мин. Будуване.
  4. Трета дрямка след 17 часа, отново 30-40 мин. Ако е пропуснала врората дрямка, заспива по-рано, към 15 часа и спи 1:30- 2 часа. Будуване
  5. Заспива между 20:30-21:30 часа. Пие мляко и следва приспиване. Тук идва и другия проблем. Вече не иска да я оставяме полубудна в леглото, а трябва да е дълбоко заспала на ръце. Ако я оставя в нейното легло се събужда, но ако я оставя сама на спалнята не се събужда, продължава да си спи и после я местим. И новото е, че не иска вече да я приспива баща й /до преди няколко седмици само той я приспиваше вечер/, заспива само при мен.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика на поверителност.
I Accept