57:08 Детето ми е на 8 месеца и все още не лази.

Доносено, дори преносено с 5 дена бебе на 8 месеца. Знаех, че бебетата, трябва да се слагат на крачета за няколко секунди, за да се изтласнат, като вид гимнастика. Той стои прав на крачетата си буквално от родилния дом. С времето това му стана едно от любимите положения. От третия месец започнах да му подавам ръце, да се набира сам до седнало положение. От 6 месец си го държах седнал в мен. Прекарваше по 2-3 часа сумарно под активната гимнастика на леглото, като се търкаля там на воля. Стои и в шезлонга, докато свърша нещо из вкъщи. Имам дъщеря, с която имат 2 години и 2 месеца разлика и честно казано занимания с него не мога да кажа, че има. До към 4-5 месеца правех гимнастика с ръцете и крачетата му. Сега на 8 месеца, когато го сложих седнал на земята, го оставих, без да го подпирам с тялото си и той се задържа. Сам не може да се надигне да стане, не прави опити да се хване и надигне. Обича да играе на активната гимнастика, ако иска да стигне нещо, се търкаля некоординирано, докато го стигне. Ако е в настроение ритка с крака и така се забавлява сам, иначе без гимнастиката не иска легнал.

На земята имаме килим, детско килимче и от подовите настилки – тип пъзел. Поставям го така, че да усеща и трите материи и му харесва да дращи по тях, но за кратко. Основно е в седнало положение и играе като думка с играчките и на крака. При всяка възможност го оставям на леглото. На земята само, ако и аз съм в стаята, заради сестра му.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика на поверителност.
I Accept