Идеи как да научим детето да върви от точка А до точка Б до нас? Детето ми е на 1 година и 1 месец. Върви отлично отдавна, и е издръжлив достатъчно – вчера, например, в парка тича буквално без да спре към 3 часа.  После засичах километража, а аз тичах по него през цялото време, имахме минати към три километра и нещо. Обаче опитите ми да го приуча да върви до мен по тротоара или дори по алеята в парка са абсолютен провал. Ако го хвана за ръка, увисва на колене. Ако го пусна, си търчи напред, назад, наляво, надясно, само не подлита, ама това е защото не може… Пробвах и с каишка, не я понесе, а като я дръпне до край, просто се изтърсва. Не се впечатлява от заплахи, че тръгвам и не мисля, че може още да го осъзнае като концепция.  Твърде рано ли е? Има ли някакво умение, което трябва да се усвои преди това? Искам разни навици по от рано да въвеждам, ама… той май има друго мнение.


Отговор на въпроса можете да чуете във видеото (39-а минута).

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика на поверителност.
I Accept

Отговори и коментари по въпросите дава Ася Демирева, консултант по кърмене, в рубриката “Попитай специалиста”, излъчвана всеки вторник от 14:00 ч., на живо в каналите на 1 наум