Не знам дали е до народопсихология или до нещо друго, но българите не сме свикнали да плащаме за услуги. По-често се опитваме да пестим от тях и да съхраняваме средствата от тях, за да си купуваме неща. А във времето, в което живеем, вещите все повече губят стойност и не носят радост. Само ни затрупват и ни пречат да разберем кое е онова, което ще ни направи истински щастливи.

Да си дадеш изживяване е много повече от всяка дреха, чанта или обувка. Защото носи повече радост. Това обикновено го разбираме.

Но някак не ни е ясно, че да си направиш допълнителна консултация със специалист е по-смислено и успокояващо от всичко вещно, което можем да си купим с парите иначе. Независимо дали срещата е индивидуална с психолог, лекар, терапевт, инструктор, коуч или просто семинар, лекция, тренинг.

По отношение на децата е същото. По-добре го заведете на театър, на музикална работилничка, рисуване, в Зоопарка или някъде, където ще се весели, отколкото да му купите играчка, лакомство или дреха. Инвестирайте в услуги, така създавате стойност и не фиксирате вниманието на детето във вещи и пари. Трудно е да избягаме от комерсиалността на света ни, но е добре поне да се опитваме. А това е един добър вариант. На децата не им пука дали имат хубави дрехи, но винаги обичат, когато ги водим някъде. А това, освен всичко друго, са и съвместни спомени. Именно те изграждат детството. И го правят щастливо.

В този смисъл, по-добре вложете средства в някой, който ще Ви помага, за да освободите време за себе си, отколкото да си спестите тези услуги, за да имате повече пари, които няма кога и за какво да харчите.

Инвестицията в услуги е инвестиция в себе си и в подобряването на качеството на живота Ви. А това е много важно.

Майката на Филип