Здравейте, детето ми е на 4 реални и 2 коригирани месеца. Роден е в 33 г.с., 1420 грама. Все още не може да изправя главата си. Слагането по корем е един малък кошмар, изпада в истерия… в редките случаи, когато не го прави опитите да я мести не са особени(опитвам се да го стимулирам да я мести, но нямам голям успех). Забелязала съм, че когато го хвана под гърдите и ниско на корема я вдига и задържа. Ходил е на преглед при невролог, който каза, че има притеснително изоставане, а рехабилитаторът каза, че все още няма нужда от специална медицинска помощ, а само повече да го стимулирам вкъщи. Вече не знам как да го правя. По принцип на играчки не обръща много внимание, предпочита хора, но когато е по корем просто отказва да следи каквото и да е. В опитите си да я вдигне изпъва ръцете по тялото, вместо да се подпре на тях. Какво е Вашето мнение, трябва ли му рехабилитация, как да го стимулирам?


Отговор на въпроса можете да чуете във видеото (44-а минута).

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика на поверителност.
I Accept

Отговори и коментари по въпросите дава Цвети Вълканова, детски физиотерапевт, в рубриката „Попитай специалиста“, излъчвана всеки вторник от 14:00 ч., на живо в каналите на 1 наум