С момиченце на почти 4 месеца и половина съм, изцяло на кърма, тежи 7 кг и 700 гр., сравнително спокойно и с пълни памперси. Имам следните въпроси към Ася:

1. На 25 февруари бяхме при ЛЛ. Наддала е 1 кг за изминалия месец. Лекарката смята, че трябва да разредя храненията от 2 на 3 часа. Откакто се е родила яде за по 5 минути супер лакомо и сама си търси през около 2 часа. Детето е весело през деня, видимо в добро настроение. Страхувам се да не ми намалее кърмата. Да послушам ли съвета на лекаря с увеличаване на интервала?

2. Детето ми е от сравнително кротките и ме беше разглезило с 10 часов нощен сън с едно хранене… идилия. Откакто се е родила е така, допреди седмица. Заспива в 23:30 до 2:00 и после се събужда на всеки час с пищене насън чак до 9:30 сутринта. Не се успокоява с гушкане, люлеене, биберон не иска, вода също опитах и не желае, заспива единствено на гърда до след час с нов писък. Не съм с нереалистични представи, че с малко дете се спи дълбоко, но 7-8 пъти будене с писъци на сън и успокоение само на гърда определено ме тревожи(умората от недоспиване даже не я броя). Пропускам ли някакъв проблем? Вредя ли и с хранене нощем през час? Възможно ли е от стрес от ваксина да плаче така неутешимо? Прави го само вечер и в просъница


Отговор на въпроса можете да чуете във видеото (30-а минута).

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика на поверителност.
I Accept

Отговори и коментари по въпросите дава Ася Демирева, консултант по кърмене, в рубриката “Попитай специалиста”, излъчвана всеки вторник от 14:00 ч., на живо в каналите на 1 наум