Майчинството е голяма предизвикателство за съвременната жена. Няма какво да се лъжем, не сме подготвени за това, което ни чака. Пазаруваме, питаме, ходим на лекции за бременни и пак не сме подготвени истински. Защото всичко, което правим е сързано с повърхносттта, с покупките с изглеждането, а с не с правенето.
Истинската тренировка е направо наживо. И понякога е болезнена, стресираща, драматична, но и много вълнуваща. Както и всичко свързано с детето.
Съветът ми към младите майки е просто да се осмелят да поемат контрола. Да не позволяват на никой да им отнеме това право. Само така ще започнат да се справят. И няма да ги е страх. От ситуациите, от предизвикателствата. От детето.
Защото ако рулят не е поет от майката веднага се намира някоя услужлива баба, свекърва или дори педиатърът на детето. А това не носи позитиви за никого. Особено за новороденото семейство. Което трябва да се пребори за автомоността си.
Струва си! Уверявам Ви! Веднъж взели контрола в ръце, пред Вас няма да има препятствия и невъзможни места, действия и ситуации. Така голямата отговорност няма да Ви съсипе, а ще Ви направи супер герой.

Колкото по-рано започнете да се справяте сами с малкото, толкова по-бързо ще преодолеете страха си към него и ще започнете да се наслаждавате на майчинството. Защото то е наистина прекрасно. Осмелете се!

Майката на Филип