От 01.02 вечерта, беб (9 месеца) поддържа температурата 37.5+. Бяхме при педиатъра на 03.02-гърдите са чисти, гърлото също. Заключи, че сигурно е от зъби (беба няма още). Вчера на обяд видях, че венецът долу е цепнат. Явно наистина са зъби. Но температурата не изчезва.  Давам Панадол/Нурофен, когато я вдигне над 38.3° (максимум по 4 пъти на ден). Въпросът е, че знам, че не е хубаво продължителен прием на температуропонижаващи. На листовката също пише 3-4 дни, но предполагам се отнася ако се приемат на всеки 4 часа. Звънях на ЛЛ, но не вдига, та за момента се допитвам до вас – какво знаете по въпроса? С тази честота до колко дни е добре да се дават?

Update: Чух се с педиатъра. Каза, че тези указани 3 дни са, за да се избегне самолечение. Сигурен е, че е от зъбките и няма нужда от кръвни изследвания. Каза, че може да се дава 7-8 дни Нурофен.


Отговор на въпроса можете да чуете във видеото (32-а минута).

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика на поверителност.
I Accept

Отговори и коментари по въпросите дава Ася Демирева, консултант по кърмене, в рубриката “Попитай специалиста”, излъчвана всеки вторник от 14:00 ч., на живо в каналите на 1 наум